Ingrediente necesare pentru prajitura cu banane si ciocolata:
Intr-un castron (cel cu ingredientele umede) punem urmatoarele:
- 2 oua
- 250 ml apa calduta
- 120 ml lapte
- 120 ml ulei
- 3 banane foarte coapte
- 1 baton vanilie (sau esenta de vanilie)
in celalat castron cu ingrediente uscate punem:
- 250 g zahar
- 275 g faina
- 75 g cacao
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- 1 1/2 bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita sare
Dupa cum spuneam: incingem cuptorul la 180 grade C. Intr-un castron cernem si amestecam toate ingredientele uscate. In celalalt castron zdrobim bananele cu ajutorul unei furculite. Despicam batonul de vanilie, ii scoatem semintele si le punem peste banane, adaugam laptele si uleiul, apoi ouale batute si apa. Toata compozitia o adaugam in castronul cu ingredientele uscate, amestecam bine cu telul si turnam totul intr-o tava unsa bine cu unt. Dam la cuptorul incins pentru 40 de minute si lasam sa se raceasca.
Intr-un castron punem asa:
250 g ciocolata cu lapte (neaparat cea mai buna)
150 g smantana lichida (cu grasime 32%)
1 lingurita unt
La microunde aducem la punctul de fierbere smantana lichida, o luam de pe foc si adaugam in ea ciocolata taiata bucati si bucatica de unt. Amestecam bine pana se dizolva ciocolata, lasam la racit, si turnam peste prajiturica rece...iar de aici incolo, nu va mai ghidez, ca stiti singurei ce sa faceti mai departe...este infernal de buna! Densa, dar catifelata. Intr-o criza de creatie, eu am pus niste nuci prajite pe deasupra dar va asigur ca nu este nevoie. Prajiturica este indeajuns de buna asa cum este, va las sa o savurati in liniste!
Aceasta delicatesa este oferita de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro