Dificultate: redusa

Ingrediente:

    400 g cartofi 2 ardei grasi  1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura de unt sau margarina 1 litru de apa fiarta cu Vegeta sare piper 200 g smantana proaspata patrunjel tocat susan


Mod de preparare:

Cartofii se spala, se curata de pielita si se taie in sferturi. Ardeii se taie in doua, se curata de seminte si de nervuri si se taie in bucatele mici. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Se caleste ceapa si usturoiul in ulei bine incins, se adauga jumatate din cartofi si ardeii. Cand cartofii devin sticlosi, se pune apa fiarta cu Delikat si se lasa totul sa fiarba la foc potrivit, timp de 15 minute. Se trece supa prin sita si se potriveste cu sare si  piper.  Cartofii ramasi se prajesc pana devin aurii, apoi  se presara pe ei susanul. Se adauga  la supa smantana, cartofii prajiti si patrunjelul tocat.