Musacaua de cartofi este o mancare traditionala, gustoasa si usor de realizat.
Dificultate: redusa
Ingrediente:
2 kg cartofi noi
| 1 kg carne tocata
| 1ceapa mijlocie
| 2 linguri smantana
| 2linguri ulei
| cascaval sau mozzarella
| boia dulce
| sare
| piper
| unt
Mod de preparare:
Curatati cartofii de coaja, ii spalati si ii taiati in 4 bucati, dupa care ii puneti la fiert in apa cu sare. Taiati marunt ceapa, o caliti in putin ulei, apoi adaugati carnea tocata si condimentele. Se rumeneste pana cand carne prinde culoare. Dupa ce cartofii au fiert, se strecoara si se amesteca cu 1 lingura de unt, sare, piper si smanatana. Asezati carnea si cartofii intr-o tava pentru cuptor astfel: puneti un strat de cartofi, apoi unul de carne tocata si tot asa pana se termina carnea. Ultimul strat trebuie sa fie un strat de cartofi, peste care puneti mozzarrella sau cascaval ras. Tava se lasa la cuptor aproximativ 15 minute, atat cat se topeste cascavalul sau mozzarella.
Incearca si aceasta reteta de musaca de cartofi cu linte!
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|