Dificultate: redusa

Ingrediente:

    4 mere mari 125 g miez de nuca 100 g zahar 2 linguri de miere 120 g unt topit 20 g unt 4 oua 170 g faina 1 lamaie


Mod de preparare: 

Se incinge cuptorul. Merele se decojesc, se scot samburii, se taie cubulete mai mari si se stropesc cu zeama de lamaie. Se pasteaza cateva miezuri de nuca, iar restul se macina, impreuna o lingura de zahar. Untul topit se amesteca cu zaharul pana devine o crema omogena, apoi se adauga mierea, treptat ouale, unul cate unul, amestecand continuu, apoi faina cernuta si nucile pisate.Se unge cu unt o forma rotunda de prajituri, se asaza pe fund bucatile de mar, apoi compozitia si se da la cuptor aproximativ o ora. Cand s-a rumenit, se lasa sa se raceasca si se rastoarna prajitura cu fundul in sus pe o farfurie mai mare. Se decoreaza cu miezul de nuca pastrat.

 O alta idee interesanta de prajitura cu mere!