Placinta americana cu mere si scortisoara este un desert excelent pentru dupa-amiezile petrecute cu familia.
Dificultate: redusa
Ingrediente:
Blatul:
500 g faina
| 350 g unt
| 2 lingurite sare
| 3 linguri zahar
| 150 ml apa rece
Umplutura:
6 mere
| 5 linguri de zahar
| 5 linguri de zahar brun
| 1 lingurita de scortisoara pulbere
| 1 lingurita de suc de lamaie
| 1 lingura faina
| 50 g unt topit
| 1 ou batut
| 2 linguri de smantana
Mod de preparare:
Faina se amesteca cu sarea si zaharul si se mixeaza lent aproximativ 2 minte, dupa care se adauga untul topit. Se mixeaza pana cand compozitia devine omogena. Se adauga apoi treptat apa pana cand aluatul incepe sa se lege. Se scoate aluatul din bolul de mixer si se formeaza o minge din care se taie o treime. Ambele bucati se infasoara in folie alimentara si se dau la frigider cam 1 ora. Intre timp, se incalzeste cuptorul. Aluatul se scoate din frigider, se presara faina pe masa si se intinde bucata mai mare. Dupa ce ati realizat o foaie suficient de mare, asezati foaia cu grija in tava si o dati din nou la frigider pentru 20 de minute. In acest timp se prepara umplutura. Merele se decojesc si se taie cuburi, apoi se amesteca cu zaharul alb, zaharul brun, sucul de lamaie, scortisoara, faina si untul topit. Se pregateste a doua foaie de placinta, se intinde si se taie in fasii de 2 cm latime. Se scoate tava de la frigider si se adauga merele. Se adauga benzile de aluat in diagonala, pentru a crea un model de zabrele. Se lipesc, prin apasare usoara, marginile benzilor cu marginea foii de jos, dupa care, cu ajutorul unei pensule, se ung cu oul batut toate portiunile vizibile ale aluatului. Tava se introduce la cuptor pentru 60 de minute. Cand este gata trebuie sa aiba culoarea maro-auriu.
Incearca si aceasta reteta de placinta cu mere!
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| |