Faina se cantareste si se pune intr-un castron. Apa se incalzeste putin iar in ea se dizolva drojdia dupa care se pune peste faina. Se adauga cele 4 linguri de ulei, putina sare si se amesteca bine.
Se lasa la dospit in jur de 50 minute.
Dupa 50 minute se mai framanta putin pe masa punand un pic de faina dupa care se aranjeaza in tava de diametrul de 28 cm unsa cu putin ulei. Peste aluat se pune ketcup..sau sos de rosii amestecat cu condimente pentru pizza.
Intr-o tigaie se pun cele doua linguri de ulei si ciupercile taiate julien si se calesc la foc iute pentru cateva minute. Apoi se adauga ceapa si se lasa si ea 2 minute dupa care se adauga usturoiul taiat marunt, se lasa 1 minut si se stringe focul.Legumele se adauga peste ketchup si se intind cat mai uniform.
Apoi se adauga conservele de ton (scurse in prealabil de ulei) si se distribuie si ele cat mai uniform. Urmeaza sa punem oregano, care este cel mai folosit condiment la pizza. Apoi adaugam maslinele taiate in 3. La sfarsit presaram mozarella din belsug sa se rumeneasca bine:)
Introducem tava la cuptor pentru 20 minute. Se portioneaza si se serveste cu multa pofta.