Odata cu o buna dezvoltare economica au aparut pe piata culinara si multe alte preparate, cat de cat mai accesibile, cum ar fi fructele de mare. In trecut le gaseai doar in restaurantele de lux iar o portie de paste cu fructe de mare costa atat de mult, incat te lasa-i pagubas si iti luai ceva mai simplu, nesofisticat. Acum parerea oamenilor despre fructele de mare s-a schimbat destul de mult. Plus ca acestea contin atat de multe minerale si nutrienti, slabe in grasimi. Le gasim cu usurinta prin supermarket, iar retete culinare cu fructe de mare gasesti cu usurinta. Acum problema este ce reteta sa alegi, daca nu stii ce gust are carnea si nici nu stii cum ti-ar placea mai mult. Astfel, dupa ce am hotarat sa le fac intr-un sos alb si le-am pregatit, mi-am dat seama de gustul acestora. Sunt un pic dulcegi, dar acrisoare, iar cei ce doresc sa simta mai bine gustul fructelor de mare, ar trebui sa le pregateasca dupa o reteta cu suc de rosii si mai mult usturoi, iar persoanele ce prefera un gust mai fin si mai putin aromat, ar trebui sa aleaga reteta cu sosuri de smantana, iaurt, unt.
Ingrediente necesare pentru paste cu fructe de mare:
fructe de mare congelate – 500 gr
| smantana – 4 linguri
| usturoi- 4 catei
| ceapa- 2 buc
| ardei gras- 1/2 buc
| ulei- 6 linguri
| paste- 300 gr
| oregano – 1/4 lingurita
| busuioc- 1/4 lingurita
| tarhon – 1/4 lingurita
| sare, suflet si piper dupa gust
Din necesarul de ingrediente recomandat veti prepara 2 portii de paste cu fructe de mare.
Modul de preparare a retetei paste cu fructe de mare:
1. Pentru inceput, le-am scos de la congelator si le-am lasat sa se dezghete. Dupa aceasta, am pus ceapa tocata marunt la calit in 4 linguri de ulei. In acest timp, trecem fructele de mare printr-o apa rece si le clatim bine. Tocam usturoiul marunt si il punem deasupra cepei, lasam cateva secunde si in momentul cand isi emana aroma sa, aruncam si fructele de mare deasupra. Le lasam la calit pentru 4-5 min la un foc potrivit.
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|