Odata cu o buna dezvoltare economica au aparut pe piata culinara si multe alte preparate, cat de cat mai accesibile, cum ar fi fructele de mare. In trecut le gaseai doar in restaurantele de lux iar o portie de paste cu fructe de mare costa atat de mult, incat te lasa-i pagubas si iti luai ceva mai simplu, nesofisticat. Acum parerea oamenilor despre fructele de mare s-a schimbat destul de mult. Plus ca acestea contin atat de multe minerale si nutrienti, slabe in grasimi. Le gasim cu usurinta prin supermarket, iar retete culinare cu fructe de mare gasesti cu usurinta. Acum problema este ce reteta sa alegi, daca nu stii ce gust are carnea si nici nu stii cum ti-ar placea mai mult. Astfel, dupa ce am hotarat sa le fac intr-un sos alb si le-am pregatit, mi-am dat seama de gustul acestora. Sunt un pic dulcegi, dar acrisoare, iar cei ce doresc sa simta mai bine gustul fructelor de mare, ar trebui sa le pregateasca dupa o reteta cu suc de rosii si mai mult usturoi, iar persoanele ce prefera un gust mai fin si mai putin aromat, ar trebui sa aleaga reteta cu sosuri de smantana, iaurt, unt.


Ingrediente necesare pentru paste cu fructe de mare:

    fructe de mare congelate – 500 gr smantana – 4 linguri usturoi- 4 catei ceapa- 2 buc ardei gras- 1/2 buc ulei- 6 linguri paste- 300 gr oregano – 1/4 lingurita busuioc- 1/4 lingurita tarhon – 1/4 lingurita sare, suflet si piper dupa gust

Din necesarul de ingrediente recomandat veti prepara 2 portii de paste cu fructe de mare.
 

Modul de preparare a retetei paste cu fructe de mare:

1. Pentru inceput, le-am scos de la congelator si le-am lasat sa se dezghete. Dupa aceasta, am pus ceapa tocata marunt la calit in 4 linguri de ulei. In acest timp, trecem fructele de mare printr-o apa rece si le clatim bine. Tocam usturoiul marunt si il punem deasupra cepei, lasam cateva secunde si in momentul cand isi emana aroma sa, aruncam si fructele de mare deasupra. Le lasam la calit pentru 4-5 min la un foc potrivit.