Prepara o grozava placinta de ciuperci cu aluat din cartofi. Placinta cu ciuperci este sanatoasa si foarte hranitoare.
Dificultate: redusa
Ingrediente:
Aluatul de cartofi:
ulei
| 2 cartofi
| 1 ceapa
| 2 linguri de faina
| 1 ou
| sare de mare si piper dupa gust
Umplutura:
1 lingura ulei de masline
| 1 ceapa taiata marunt
| 400 g ciuperci proaspete taiate marunt
| 150 g ciuperci conservate taiate marunt
| sare de mare si piper dupa gust
| 1 lingurita cimbru
| 1 lingurita praf de mustar
| 2 linguri faina
| 1/4 cana vin alb sec
| 1/4 cana apa
| 2 linguri de patrunjel tocat
| 2 linguri de branza razuita (mozzarella)
Mod de preparare:
Cartofii si ceapa se curata de coaja, se spala si se taie in patru. Se amesteca ceapa si cartofii si se adauga in mixer. Se scoate apoi compozitia intr-un vas si se stoarce de apa atat cat este posibil. Se adauga apoi celelalte ingrediente din aluat si se amesteca pana devine o compozitie omogena. Se pune in tava, se intinde uniform si se da la cuptor 20 de minute, dupa care se scoate si se lasa sa se raceasca. Intre timp se prepara umplutura. Intr-o tigaie se caleste ceapa, apoi se adauga ciupercile taiate marunt, sare, piper, cimbru, mustar si faina. Se amesteca, apoi se adauga vinul si apa si se lasa sa fiarba pana compozitia se ingroasa. Cand este gata se pune peste aluat, se adauga patrunjelul amestecat cu branza si se da la cuptor cam 15 minute.
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| |