Dificultate: redusa

Ingrediente:
 

Aluatul de cartofi:

    ulei 2 cartofi 1 ceapa 2 linguri de faina 1 ou sare de mare si piper dupa gust
     

Umplutura:

    1 lingura ulei de masline 1 ceapa taiata marunt 400 g ciuperci proaspete taiate marunt 150 g ciuperci conservate taiate marunt sare de mare si piper dupa gust 1 lingurita cimbru 1 lingurita praf de mustar 2 linguri faina 1/4 cana vin alb sec 1/4 cana apa 2 linguri de patrunjel tocat 2 linguri de branza razuita (mozzarella)

Mod de preparare:

Cartofii si ceapa se curata de coaja, se spala si se taie in patru. Se amesteca ceapa si cartofii si se adauga in mixer. Se scoate apoi compozitia intr-un vas si se stoarce de apa atat cat este posibil. Se adauga apoi celelalte ingrediente din aluat si se amesteca pana devine o compozitie omogena. Se pune in tava, se intinde uniform si se da la cuptor 20 de minute, dupa care se scoate si se lasa sa se raceasca. Intre timp se prepara umplutura. Intr-o tigaie se caleste ceapa, apoi se adauga ciupercile taiate marunt, sare, piper, cimbru, mustar si faina. Se amesteca, apoi se adauga vinul si apa si se lasa sa fiarba pana compozitia se ingroasa. Cand este gata se pune peste aluat, se adauga patrunjelul amestecat cu branza si se da la cuptor cam 15 minute.