O reteta savuroasa de negresa cu crema de vanilie

INGREDIENTE:


Blat:

200 g unt, 300 g zahar, 3 linguri cacao, 3 linguri cafea macinata, 3 linguri lapte, 5 oua, 8 linguri faina

Crema:
500 ml lapte, 3 galbenusuri, 100 g ciocolata alba, 2 linguri faina,1 plic gelatina, esenta de vanilie

Decor:
100 g ciocolata neagra Negresa cu crema de vanilie. Reteta negresa cu crema de vanilie

PREPARARE:

Blat:
Se pun intr-un vas unt, zahar, cacao, cafea si lapte si se fierb doua-trei clocote. Se lasa sa se raceasca bine si se adauga galbenusurile, faina si albusurile batute spuma. Se amesteca usor, de jos in sus prin rasturnare, sa se aereze bine aluatul. Se coace 20-25 minute in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Crema:
Se amesteca galbenusurile cu faina si laptele caldut, apoi se pun pe baie de aburi amestecand continuu. Se adauga ciocolata maruntita si se fierbe pana se ingroasa putin (zahar se adauga numai daca este nevoie). Se lasa gelatina la inmuiat in apa , se topeste pe baie de aburi, apoi se pune in crema. Se amesteca bine .Se adauga esenta de vanilie si se toarna crema deasupra prajiturii. Se da la rece pana se intareste crema apoi se decoreaza cu grilaj din ciocolata neagra topita.

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul truedelights.wordpress.com


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Negresa cu crema de vanilie.