12:05, 23 Mai 2011 publicat în Retete culinare

O reteta savuroasa de negresa cu crema de vanilie

INGREDIENTE:


Blat:

200 g unt, 300 g zahar, 3 linguri cacao, 3 linguri cafea macinata, 3 linguri lapte, 5 oua, 8 linguri faina

Citeste si:
Scapă de cicatrici și vergeturi cât ai spune... Regen-sil
Scapă de cicatrici și...

Crema:
500 ml lapte, 3 galbenusuri, 100 g ciocolata alba, 2 linguri faina,1 plic gelatina, esenta de vanilie

Decor:
100 g ciocolata neagra

PREPARARE:

Citeste si:
7 Cosmetice naturale cu miere și lăptișor de matcă
7 Cosmetice naturale cu miere...

Blat:
Se pun intr-un vas unt, zahar, cacao, cafea si lapte si se fierb doua-trei clocote. Se lasa sa se raceasca bine si se adauga galbenusurile, faina si albusurile batute spuma. Se amesteca usor, de jos in sus prin rasturnare, sa se aereze bine aluatul. Se coace 20-25 minute in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Crema:
Se amesteca galbenusurile cu faina si laptele caldut, apoi se pun pe baie de aburi amestecand continuu. Se adauga ciocolata maruntita si se fierbe pana se ingroasa putin (zahar se adauga numai daca este nevoie). Se lasa gelatina la inmuiat in apa , se topeste pe baie de aburi, apoi se pune in crema. Se amesteca bine .Se adauga esenta de vanilie si se toarna crema deasupra prajiturii. Se da la rece pana se intareste crema apoi se decoreaza cu grilaj din ciocolata neagra topita.

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul truedelights.wordpress.com


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri