Dificultate: redusa

Ingrediente:

Orez cu lapte
    150 gr. orez cu bobul lung 125 gr. zahar 1pliculet zahar vanilat 750 ml lapte 200 ml frisca 2 galbenusuri 1  baton de vanilie o lingurita de rom diluat 20 gr. unt 2 crengute de menta

Fructe pentru orez cu lapte
    200 gr. zmeura 200 gr. afine 2 piersici 4 caise

Mod de preparare:

Orezul se alege de impuritati si se pune la fiert, dupa care se scurge de apa. Separat, se pune la fiert laptele cu zaharul si cu batonul de vanilie. Se toarna orezul in cratita cu lapte, se pune un capac deasupra  si se lasa sa fiarba incet, in jur de 50 minute, dupa care se scoate batonul de vanilie. Se ia vasul de pe foc si se adauga galbenusurile si romul diluat si se lasa sa se raceasca. Zaharul se amesteca cu frisca si apoi cu orezul racit. Fructele se spala, se usuca si se taie bucati, dupa care se adauga in orezul cu lapte. Se unge o forma  cu unt, se umple cu orezul amestecat cu fructe, se acopera cu o punga o folie alimentara si se da la frigider pentru 2 ore. Se rastoarna orezul pe o farfurie plata si se umple mijlocul cu zmeura. Se poate decora cu menta.

Iti recomandam si Orez cu lapte rapid