Avem nevoie de:

    500g ciuperci champignon (ale mele au fost un soi mai negru , nu din acelea albe frumoase) 3 catei usturoi     1 lingurita boia dulce 1 lingurita boia iute 8 linguri ulei patrunjel verde oregano sare zeama de lamaie

Mod de preparare:

Se curata ciupercile si se taie in sferturi daca sunt mai mari sau se pot lasa intregi. Se face un mujdei fin din usturoi amestecat cu boia iute si boia dulce si 2 linguri de apa. Intr-o tigaie mai maricica, se incinge uleiul foarte bine si se adauga ciupercile. Se lasa la prajit 4-5 minute amestecand cu o lingura de lemn. Se condimenteaza cu sare si oregano, apoi se toarna mujdeiul si se amesteca rapid.
Se mai adauga putina zeama de lamaie si patrunjel verde tocat si apoi se servesc simple sau ca si garnitura.

Pofta buna!

 

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul bucatarie-usoara.blogspot.com