Dificultate: redusa
 

Ingrediente:
 

    250 g de margarina 2 cani mari cu faina o cana cu apa o lingura zeama de lamiie 1/2 lingurita de sare 1 kg de mere zahar scortisoara zahar vanilat
     

Mod de preparare:

Intr-un castron puneti margarina (mai putin de o lingura), jumatate din faina si frecati cu o furculita pana se
omogenizeaza. Rotunjiti acest aluat si puneti-l in frigider. Restul de faina combinati-l cu apa, zeama de lamiie si sare si framantati un aluat, batandu-l bine pana se desprinde de mana. Puneti aluatul pe masa,
presarati-l cu faina si lasati-l 10 minute acoperit. Intindeti din acesta o foaie, puneti-i in mijloc aluatul cu unt din frigider, acoperiti-l cu marginile si intindeti o foaie egal de groasa. Formati un dreptunghi si paturiti-l in trei, aducand capetele peste mijloc. Puneti la rece 15 minute si repetati operatia de doua ori. Din acest aluat pregatiti 3 foi de placinta de marimea tavii. Coaceti-le pe dosul tavii si lasati-le la rece. Pregatiti umplutura. Curatati merele, dati -le pe razatoarea cu gauri mari, puneti-le in cratita cu 3-4 linguri de zahar, pe foc mic, adaugati 2 linguri de unt si scortisoara, omogenizati compozitia. Dupa 10 minute, descoperiti vasul si apa se evapora. Cand compozitia este rece, umpleti foile de placinta, taiati-le in bucati si pudrati-le cu zahar vanilat.