Ieri, sa fi fost cam ora doua dupa-amiaza, aveam chef de ceva cald. Frigiderul cam gol . M-am uitat un pic prin zona in care ținem legumele, un pic in frigider si am zis sa-mi fac repede o supa/crema. Fara pic de ulei, asta am vrut neaparat.
Ingrediente (pentru doua portii):
jumatate de morcov mare
| o tulpina de telina
| 3 cepe mici (shallots)
| 4 cartofi medii
| un sfert de pastarnac mare
| o legatura de marar
| condiment marocan pentru tajine
| sare, piper negru proaspat macinat.
Am taiat marunt ingredientele, apoi le-am pus pe toate la fiert in apa, cam 1 litru, in afara de condimentul marocan. Dupa 15 minute de fiert și dupa degustare, am mai adaugat un praf de sare, am mai lasat inca 15 minute, sau pana cand am constatat ca morcovii s-au inmuiat si ei, fiinca pastirnacul si cartofii se inmoaie mai repede. Tot dupa primele 15 minute am pus si o lingurita de condiment marocan.
Cu 5 minute inainte de a inchide focul am batut ingredientele cu aparatul de facut piure, incercind sa aduc supa la consistenta de crema. Am mai lasat sa fiarba inca 5 minute, am inchis focul si in acest moment am presarat pe deasupra piper negru proaspat macinat. Mararul tocat l-am pus in momentul in care am turnat supa in farfurie.
30 de minute, nici o picatura de ulei, supa vegetariana, gustoasa, calda.
Pofta buna!
Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul foodblog.ro
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|