Ieri, sa fi fost cam ora doua dupa-amiaza, aveam chef de ceva cald. Frigiderul cam gol . M-am uitat un pic prin zona in care ținem legumele, un pic in frigider si am zis sa-mi fac repede o supa/crema. Fara pic de ulei, asta am vrut neaparat.

Ingrediente (pentru doua portii):

  • jumatate de morcov mare
  • o tulpina de telina
  • 3 cepe mici (shallots)
  • 4 cartofi medii
  • un sfert de pastarnac mare
  • o legatura de marar
  • condiment marocan pentru tajine
  • sare, piper negru proaspat macinat.

Am taiat marunt ingredientele, apoi le-am pus pe toate la fiert in apa, cam 1 litru, in afara de condimentul marocan. Dupa 15 minute de fiert și dupa degustare, am mai adaugat un praf de sare, am mai lasat inca 15 minute, sau pana cand am constatat ca morcovii s-au inmuiat si ei, fiinca pastirnacul si cartofii se inmoaie mai repede. Tot dupa primele 15 minute am pus si o lingurita de condiment marocan.
Cu 5 minute inainte de a inchide focul am batut ingredientele cu aparatul de facut piure, incercind sa aduc supa la consistenta de crema. Am mai lasat sa fiarba inca 5 minute, am inchis focul si in acest moment am presarat pe deasupra piper negru proaspat macinat. Mararul tocat l-am pus in momentul in care am turnat supa in farfurie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște

30 de minute, nici o picatura de ulei, supa vegetariana, gustoasa, calda.
Pofta buna!

Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul foodblog.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri