INGREDIENTE:
Blat: 4 oua, 8 linguri zahar, 1 lingura miere, 1 plic zahar vanilat, 2 linguri cacao,
2 linguri faina, 2 linguri gris, 1 lingutita praf de copt, 3 linguri lapte, 8 linguri ulei.
Crema: 250 ml frisca lichida, 2 linguri sirop concentrat de menta, 2 linguri lichior de menta.
Decor: 100 g ciocolata cu lapte, 50 g unt, 2 linguri frisca lichida, frunze de menta.
Sirop: 2 linguri sirop de menta, 2 linguri lichior de menta, 100 ml apa.
PREPARARE:
Blat:
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga mierea, uleiul, laptele si ingredientele uscate ( faina, gris, praf de copt, cacao) amestecate inainte, separat. La final se incorporeaza usor, albusurile batute spuma cu un praf de sare. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt; se toarna aluatul; se coace in cuptorul preincalzit, timp de 20-25 minute. Blatul copt, se scoate din tava si se lasa sa se raceasca.
Crema:
Glazura 1:
Se pun intr-un vas, pe foc, untul, apa, uleiul si se lasa pana se topeste untul. Se da deoparte si se incorporeaza ciocolata maruntita, amestecand pana la topirea completa. Glazura se lasa sa ajunga la temperatura camerei.
Glazura 2- pentru decor:
Se pun intr-un vas, pe foc, untul si frisca lichida si se lasa pana se topeste untul. Se da deoparte si se incorporeaza ciocolata, amestecand pana la topirea completa.