O reteta interesanta de cuib de viespi

Ingrediente:


Aluat:
faina – 575 gr., drojdie – 30 gr, zahar – 30 gr, ulei – 50 ulei, galbenusuri – 5, lapte – 200 ml, apa – 100 ml, un varf de cutit cu sare, coaja rasa de la lamaie.
Crema: unt- 200 gr, zahar – 100 gr
Sirop: lapte – 125 ml, zahar – 150 gr, aroma de vanilie.

Portii: 10

1. Pentru pregatirea aluatului sunt doua metode, la masina de facut paine si cea tradionala.
- pentru masina de facut paine se pun in urmatoarea ordine: apa, lapte, ulei, sare, zahar, galbenusurile, coaja de la lamaie, faina, drojdia. Programul necesar pentru dospit este spre finalul manualului de retete.
- metoda traditionala: drojdia cu o lingura de faina, zaharul si putin lapte caldut se pune la dospit timp de 10 min. Intr-un vas se pun restul ingredientelor se toarna si compozitia de drojdie si o lasam inca o ora la dopsit. Cand aluatul a crescut suficient il impartim in doua parti egale si le intindem in foi dreptunghiulare de cca 3-4 mm grosine.
2. Pregatim crema: batem bine cu mixerul untul si zaharul, dar fara a fi necesar topirea zaharului.
3. Foile intinse se ung cu aceasta crema, se ruleaza bine si se taie de cca 3-4 cm.. Intr-o tava cu hartie de copt punem pun cuburile distantate, deoareca la copt isi vor mari foarte mult volumul.
rulouricuib de viespi Cuib de viespi
cuib de viespi in tava Cuib de viespi
4. In cuptorul preincalzit la 180 grade, le punem pentru 40 min. In acest timp se prepara siropul: toate puse intr-o oala si lasate pe foc pana se topeste zaharul.
5. In timp ce se coc cuiburile, dupa 20 min. le scoatem si ungem in mod uniform pe toate cu siropul pregatit si presaram cate putin zahar peste fiecare, pentru un aspect mai placut.

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul culinare.tv


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri