Dificultate: redusa

Ingrediente:

    1 pui mediu taiat bucati (portionat) 3-4 cartofi medii, taiati rondele 2 vinete taiate rondele 125g mazare din cutie 2 morcovi taiati cubulete 1 conopida medie, desfacuta bucati 500g orez cu bob rotund 1 ceapa taiata solzisori

Mod de preparare:

Se pune la fiert carnea de pui si, cand apa incepe sa fiarba, se adauga ceapa; se lasa sa fiarba pana cand puiul este moale.Separat, se prajesc bine in ulei rondelele de cartofi si de vinete si bucatile de conopida.Cand sunt toate gata, se ia o oala mai mare in care se aseaza ingredientele in ordinea urmatoare: pe fundul oalei se pun cartofii, apoi carnea, un strat de orez, conopida, mazare, morcovi si vinete, deasupra orez peste care se presara mazare si cubulete de morcov. La urma se ia zeama in care a fiert puiul si se condimenteaza apoi se adauga peste ingrediente in oala, sa le acopere. Cand este fiert orezul si nu mai este apa in vas, se stinge focul.Se serveste calda, cu iaurt si salata verde.