5 bauturi calde de iarna

Compot de mere si pere

Compot de mere si pere

5 / 5

Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru compot de mere si pere:

  • 4 mere
  • 4 pere
  • 2 linguri condimente pentru vin fiert
  • scortisoara dupa gust
  • 2 felii lamaie
  • 2 felii portocala
  • zahar dupa gust
  • zeama de lamaie dupa gust


Mod de preparare compot de mere si pere:

Se spala fructele, se curata de cotoare si seminte si se taie in felii potrivite. Se pun cam 5 l de apa intr-o oala si se adauga condimentele, in afara de scortisoara. Se lasa sa dea in clocot, se adauga fructele si sa lasa la fiert pana ce se inmoaie si devin transparente, nu trebuie lasate sa se sfarame, dureaza circa 20-30 min.
La sfarsit indulciti siropul si il dregeti cu scortisoara dupa gust si zeama de lamaie, dar doar daca va place mai acrisor.

Aceasta reteta este propusa de blogul poetagurmanda.blogspot.ro

Ciocolata calda de casa

Ciocolata calda de casa

1 / 5

Timp de preparare: 20 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente ciocolata calda de casa:

  • 2 linguri cu pudra de cacao
  • 2 linguri cu zahar alb
  • 1 lingura cu faina alba
  • 200 de ml de lapte de vaca

Mod de preparare ciocolata calda de casa:

Zaharul se amesteca cu faina, se adauga incet laptele si cacaua si se transfera intr-un vas termorezistent. Vasul va sta la foc mic, in tot acest timp se amesteca mereu, pentru ca faina sa se dizolve complet si sa lege ciocolata.

Aveti grija insa! Caldura va face ca laptele sa se umfle! Asa ca vedeti sa nu dea in foc. Ciocolata se serveste calda impreuna cu, eventual, biscuiti, fursecuri sau bezele.

O reteta propusa de blogul ideidelicioase.blogspot.ro

Vin fiert cu scortisoara

Vin fiert cu scortisoara

2 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru vin fiert:

1 litru de vin rosu sec

150 de grame de zahar alb

5 grame de scortisoara macinata

5 grame de cuisoare

Mod de preparare vin fiert:

Se varsa vinul intr-o oala, se adauga cuisoarele, scortisoara macinata si zaharul. Se pune vasul pe foc, se acopera apoi oala si se lasa pe foc pana ce da in clocot. Se strecoara apoi vinul rosu si se toarna in cani.
 

 O reteta propusa de blogul ideidelicioase.blogspot.ro

Laptic Nochebuena

Laptic Nochebuena

3 / 5

Dificultate: redusa

La doua portii, avem nevoie de:

  • 400 ml lapte
  • 2 linguri miere
  • 40 ml rom sau esenta de rom daca beau si copilasii
  • un baton de scortisoara
  • putintica nucsoara macinata

Mod de preparare:

Punem aceste ingrediente la gramada intr-un vas, punem pe foc si lasam sa dea in clocot dupa care stingem focul si lasam sa se odihneasca trei minute.

Turnam in pahare si savuram cu bucuri

Mai multe retete delicioase pe blogul casutalaurei.blogspot.com
 

Ceai de ghimbir, soc si lamaie

Ceai de ghimbir, soc si lamaie

4 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ceaiul de ghimbir, soc si lamaie:

  • 1 bucata de ghimbir (2 cm)
  • 1 l de apa
  • 2-3 linguri frunze de soc
  • zeama de lamaie
  • 3-4 feliute de lamaie
  • 2 linguri de miere

Mod de preparare ceai de ghimbir, soc si lamaie:

Apa se da in clocot. Cand s-a fiert, adaugati ghimbirul taiat feliute, frunzele de soc, zeama de lamaie si mierea. Acoperiti vasul cu o farfurie si lasati la infuzie 10-15 minute. Serviti in cescute cu feliute de lamaie.

 

Compot de mere si pere
Ciocolata calda de casa
Vin fiert cu scortisoara
Laptic Nochebuena
Ceai de ghimbir, soc si lamaie

Rezumat

Iarna nu pare sa fie prea blanda cu noi. In perioada aceasta rece, tot ce ne dorim este o bautura calda. Va propunem 5 bauturi calde pentru iarna: ciocolata calda, vin fiert cu scortisoara, compot de mere si pere, lapte cu miere, ceai de ghimbir, soc si lamaie. Un deliciu!

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri