5 bauturi calde de iarna

Ciocolata calda de casa
Timp de preparare: 20 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente ciocolata calda de casa:
- 2 linguri cu pudra de cacao
- 2 linguri cu zahar alb
- 1 lingura cu faina alba
- 200 de ml de lapte de vaca
Mod de preparare ciocolata calda de casa:
Zaharul se amesteca cu faina, se adauga incet laptele si cacaua si se transfera intr-un vas termorezistent. Vasul va sta la foc mic, in tot acest timp se amesteca mereu, pentru ca faina sa se dizolve complet si sa lege ciocolata.
Aveti grija insa! Caldura va face ca laptele sa se umfle! Asa ca vedeti sa nu dea in foc. Ciocolata se serveste calda impreuna cu, eventual, biscuiti, fursecuri sau bezele.
O reteta propusa de blogul ideidelicioase.blogspot.ro

Vin fiert cu scortisoara
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru vin fiert:
1 litru de vin rosu sec
150 de grame de zahar alb
5 grame de scortisoara macinata
5 grame de cuisoare
Mod de preparare vin fiert:
Se varsa vinul intr-o oala, se adauga cuisoarele, scortisoara macinata si zaharul. Se pune vasul pe foc, se acopera apoi oala si se lasa pe foc pana ce da in clocot. Se strecoara apoi vinul rosu si se toarna in cani.
O reteta propusa de blogul ideidelicioase.blogspot.ro

Laptic Nochebuena
Dificultate: redusa
La doua portii, avem nevoie de:
- 400 ml lapte
- 2 linguri miere
- 40 ml rom sau esenta de rom daca beau si copilasii
- un baton de scortisoara
- putintica nucsoara macinata
Mod de preparare:
Punem aceste ingrediente la gramada intr-un vas, punem pe foc si lasam sa dea in clocot dupa care stingem focul si lasam sa se odihneasca trei minute.
Turnam in pahare si savuram cu bucuri
Mai multe retete delicioase pe blogul casutalaurei.blogspot.com

Ceai de ghimbir, soc si lamaie
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru ceaiul de ghimbir, soc si lamaie:
- 1 bucata de ghimbir (2 cm)
- 1 l de apa
- 2-3 linguri frunze de soc
- zeama de lamaie
- 3-4 feliute de lamaie
- 2 linguri de miere
Mod de preparare ceai de ghimbir, soc si lamaie:
Apa se da in clocot. Cand s-a fiert, adaugati ghimbirul taiat feliute, frunzele de soc, zeama de lamaie si mierea. Acoperiti vasul cu o farfurie si lasati la infuzie 10-15 minute. Serviti in cescute cu feliute de lamaie.

Compot de mere si pere
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru compot de mere si pere:
- 4 mere
- 4 pere
- 2 linguri condimente pentru vin fiert
- scortisoara dupa gust
- 2 felii lamaie
- 2 felii portocala
- zahar dupa gust
- zeama de lamaie dupa gust
Mod de preparare compot de mere si pere:
Se spala fructele, se curata de cotoare si seminte si se taie in felii potrivite. Se pun cam 5 l de apa intr-o oala si se adauga condimentele, in afara de scortisoara. Se lasa sa dea in clocot, se adauga fructele si sa lasa la fiert pana ce se inmoaie si devin transparente, nu trebuie lasate sa se sfarame, dureaza circa 20-30 min.
La sfarsit indulciti siropul si il dregeti cu scortisoara dupa gust si zeama de lamaie, dar doar daca va place mai acrisor.
Aceasta reteta este propusa de blogul poetagurmanda.blogspot.ro
Angajații din România ar putea beneficia de încă o zi liberă
Șir de cutremure în Arad și Dâmbovița, în mai puțin de o zi. Ce magnitudini au avut seismele
Greva generală afectează şi școlile speciale: părinții au fost chemați să-și ia copiii acasă
Angajații din Sănătate amenință cu proteste. Vor să strângă semnături pentru greva generală