Noi am pregatit-o pentru petrecerea de 1 mai muncitoresc pe care a organizat-o Cori, la care trebuia sa venim cu ceva dulce, ca altfel nu ne primeau :)) Cu aceasta ocazie, o declaram pe Cori cea mai buna organizatoare de petreceri si promitem sa facem ceva bun si pentru urmatoarele :)

Pentru o tava de 24x38 avem nevoie de:  

    8 oua 1 litru lapte 300 g zahar 1 pachet margarina (250g) 300 g faina 5 plicuri zahar vanilat 1-2 lingurite esenta de vanilie

Margarina o taiem cubulete si o punem intr-o cratita, impreuna cu 3 linguri de lapte si zaharul. Punem pe foc mic, amestecand mereu, pana cand margarina se topeste si zaharul se dizolva. Lasam sa se raceasca complet, pentru ca sa nu se taie compozitia. Intre timp separam galbenusurile de albusuri, pe care le batem spuma.
In amestecul de margarina si zahar, adaugam pe rand galbenusurile, amestecand mereu. Apoi incorporam faina si cate putin lapte, iar la final turnam restul de lapte, esenta de vanilie si zaharul vanilat. Compozitia va fi lichida, cum se vede si in poza, lingura pluteste :) Adaugam si albusurile batute spuma, amestecand de sus in jos cu grija, ca sa ramana pufoase. Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si o dam la cuptor, la 180 de grade, pentru 45 - 55 de minute, pana cand capata o culoare frumoasa.
Lasam prajitura sa se raceasca complet si eventual o tinem la frigider cateva ore inainte s-o servim. Calorii sunt cam 210 la 100 de grame, dar la cat de buna e prajitura, nu prea mai conteaza :)

 

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul furnicuti.blogspot.com