Bezele cu nuci: un desert foarte delicios, foarte rapid si usor de preparat.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 3 albusuri
  • 200 g de zahar pudra
  • 50 g de nuci
  • 2 pachete de zahar vanilat
  • 1/2 lingurita cu zeama de lamaie sau otet

Mod de preparare:

1. Se bat albusurile de cateva ori cu telul. Se adauga treptat zaharul si praful de vanilie, batand continuu 5 minute la cald, cu vasul in bain-marie, 10 minute la rece, pana cand albusurile se intaresc in asa fel incat sa nu curga de pe tel si sa aiba un luciu sidefiu. Cand sunt aproape gata, se adauga 1/2 lingurita zeama de lamaie sau otet.
2. Pe o tava de la aragaz sau pe dosul unei tavi de tabla se asaza o hartie alba care se unge cu un strat foarte subtire de unt. Pe deasupra se pun cu spritul gramajoare de albus nu prea mari, cu distanta intre ele. In fiecare se infig cate 3-4 bucatele de nuci. Se coc la foc domol.
3. Cand albusul incepe sa se intareasca, se acopera cu o foaie de hartie, ca sa nu se rumeneasca. Bezelele trebuie sa fie coapte astfel incat sa nu se ingalbeneasca. Dupa ce s-au copt, se scot cu un cutit. Daca se dezlipesc greu, se uda hartia pe dos cu putina apa rece.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Bezele cu nuci.