Prepara o delicioasa reteta de dovlecei umpluti cu spanac si cascaval. O reteta usoara, plina de vitamine si foarte gustoasa.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 2-3 dovlecei
  • 1 legatura marar
  • 50 g orez
  • 50 g cascaval sau telemea
  • 100 g spanac
  • 30g pesmet
  • 30 g unt sau ulei
  • 1 ceapa mica
  • sare dupa gust

Mod de preparare:

Se curata dovleceii si se taie in bucati de 7-8 cm, se scobesc de miez si se oparesc in apa, apoi se lasa la scurs. Se caleste ceapa tocata si orezul, la foc mic, amestecand mereu, se adauga spanacul congelat, miezul de dovlecel tocat, apoi se toarna o cana de apa calda si se sareaza si se lasa sa se fiarba la foc mic, pentru 20 minute, pana cand scade. Se raceste si se adauga apoi branza rasa si mararul tocat marunt. Se amesteca usor compozitia si se umplu dovleceii, se pun intr-un vas uns cu unt se presara deasupra dovleceilor pesmet, se mai pun cateva bucatele de unt si se dau la cuptor pentru inca 20 de minute.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Dovlecei umpluti cu spanac si cascaval.