Cand vine vorba de prajituri marturisesc ca nu prea am rabdare. Imi doresc numai retete foarte rapide, usoare de facut si care sa nu necesite din partea mea cine stie ce indemanare pentru ca pur si simplu nu o posed! :)
De aceea va prezint si aceasta prajitura, foarte rapida si foarte gustoasa, o combinatie placuta de culori si de arome. Merita incercata!
Ingrediente:
10 linguri de zahar
| 15 linguri de ulei
| 4 oua
| 200 ml lapte
| 15-17 linguri de faina
| 2 linguri de cacao
| 200 gr de branza dulce de la Lactitalia
| 1 ou
| 2-3 linguri zahar pudra
| esenta de lamaie sau coaja rasa de lamaie
Mod de preparare:
Incepeti prin a amesteca bine zaharul cu uleiul si adaugati treptat, unul cat unul, ouale. Adaugati laptele si incorporati incet faina in aluat. La final, adaugati si cele doua linguri de cacao si amestecati bine pentru a omogeniza perfect aluatul. Intr-un alt bol sfaramitati aproximativ 200 de grame de branza dulce de la Lactitalia si frecati-o bine cu zaharul pudra, oul si esenta de lamaie. Aluatul obtinut turnati-l intr-o tava inalta si presarati peste branza. Dati la cuptor cam 35-40 de minute sau pana aluatul este perfect crescut.
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|