Dificultate: redusa

Ingrediente:

    6-8 felii limba 1 ceapa de marime mijlocie 50-100 ml untdelemn 1 foaie de dafin 25 g faina 100 ml vin 150 ml suc de rosii 30 masline 3-4 felii de lamaie fara coaja alba 10 boabe de piper o lingurita rasa de mustar 1/4 l supa in care a fiert limba

Mod de preparare:

Ceapa rasa prin razatoarea cu gauri mici, se caleste in ulei, un minut. Se stinge cu sucul de rosii, frecat cu faina si cu supa rece si se adauga toate celelalte ingrediente, inclusiv limba. Cratita se introduce in cuptor, unde se lasa 30 minute, ca sa fiarba maslinele si sa se ridice untdelemnul. Sosul nu trebuie sa fie prea gros, deoarece cind se raceste se mai ingroasa; daca este nevoie se mai dilueaza cu putina supa sau suc de rosii. Sare se pune numai cand se raceste,daca mai este necesar (au fost si maslinele sarate). Se serveste rece ca fel intai.