10 retete de supe fara carne

Supa de rosii cu galuste

Supa de rosii cu galuste

1 / 10

Ingrediente necesare pentru supa de rosii cu galuste:

  • 1.5 kg rosii proaspete sau 1 litru bulion
  • 1 telina
  • 2 - 3 ceape mici
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 3 - 4 morcovi
  • 2 - 3 cartofi
  • 1 ardei
  • 100 g gris
  • 2 oua
  • sare, piper
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingura ulei
  • patrunjel verde

Mod de preparare supa de rosii cu galuste:

Daca avem rosii proaspete, le oparim 2-3 minute iar apoi le decojim usor. Le taiem cubulete si le pasam printr-o sita, pentru ca sa scapam de samburi.
Curatam toate legumele, taiem ardeiul in 2, crestam radacina de patrunjel si pastarnacul, ceapa o lasam intreaga, morcovii ii taiem rondele, iar telina si cartofii cubulete. Le punem la fiert in cam 3 litri de apa.
Pana sunt gata legumele, ne ocupam de galuste. Punem pe foc o oala cu 2-3 litri de apa si putina sare. Separam ouale, batem albusurile spuma tare, iar apoi adaugam cate un galbenus si putina sare. Grisul il adaugam "in ploaie" adica cate putin si amestecam de jos in sus, ca sa ramana pufoasa si aerata compozitia. Cantitatea de gris poate varia in functie de cat de mari sunt ouale, asa ca poate fi nevoie de o lingura in plus sau in minus. Cand compozitia se deslipeste de farfurie cand amestecati, este suficient grisul adaugat. Punem si o lingura de ulei in compozitie si suntem gata sa le fierbem.
Cu o lingurita pe care o umezim in oala de apa care fierbe, formam galustele si le punem la fiert. Daca galustele se destrama, inseamna ca nu a fost suficient grisul, asa ca mai adaugati cate o lingura, pana vor ramane intregi. Daca se scufunda, inseamna ca a fost prea mult si vor fi tari. Le lasam sa fiarba cam 5 minute, le rotim si le mai lasam 2-3 minute pe cealalta parte.
Revenind la legume, dupa ce au fiert vreo 10 minute, adaugam si sucul de rosii si sare. Cand legumele sunt fierte, scoatem ardeiul si ceapa din oala, iar restul le pasam, folosind piciorul vertical al mixerului. Adaugam galustele in supa, lingurita de zahar, potrivim de sare si piper si mai lasam sa dea un clocot.
Servim cu patrunjel proaspat tocat aceasta supa delicioasa, care are aproximativ 40 calorii la 100 grame.

Aceasta reteta a fost oferita de Bucataria Furnicutilor.

Supa de morcovi cu ghimbir

Supa de morcovi cu ghimbir

2 / 10

Ingrediente necesare pentru supa de morcovi cu ghimbir:

  • 400 gr. morcovi
  • o lingurita ghimbir maruntit pe razatoare
  • o lingurita praf de curry
  • 200 gr. smantana
  • 2 catei de usturoi
  • putin ulei, sare piper

Mod de preparare supa de morcovi cu ghimbir:

Curatam morcovii si ii taiem cuburi, curatam si usturoiul si-l maruntim. Intr-o cratita, incingem uleiul si punem la calit morcovii, lasam cateva minute, adaugam si usturoiul. Punem si praful de curry si ghimbirul, amestecam bine sa nu se arda, stingem totul cu supa de legume si lasam sa fiarba mocnit pana ce morcovii sunt facuti. Luam de pe foc si lasam nitel de o parte sa se raceasca putin pana e ceva mai domoala, numai buna de bagat in blender si de transformat intr-o matasoasa supa crema.

O data blenduita supa, o turnam inapoi in cratita, intr-un blidisel punem jumatate din cantitatea de smantana, turnam cu polonicul nitica supa, mestecam ca sa omogenizam bine, turnam totul in supa, saram, piperam, presaram si nitel cimbru sau poate patrunjel…….gustam. Alaturi merg de minune niste crutoane crocante. Mai punem si ceva smantana. N-are rost sa ne zgarcim, nu? Afara zana iarna e in toi…

O reteta recomandata de blogul casutalaurei.blogspot.ro

Supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci

3 / 10

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa-crema de ciuperci:

  • 1 kg ciuperci champignon
  • 2 cepe
  • 3-4 catei de usturoi
  • 100 g unt
  • 1,5 litri supa de pui (sau apa)
  • 300 g smantana
  • 3 linguri ulei
  • sare si piper
  • crutoane

Mod de preparare supa-crema de ciuperci:

Intr-o cratita am incins uleiul, untul si am calit ceapa si usturoiul tocate marunt. Ciupercile spalate si taiate cuburi le-am pus peste amestecul de ceapa si usturoi si le-am lasat si pe ele la calit 5-10 minute. Am amestecat incontinuu ca sa nu se prinda si am adaugat supa de pui ; am lasat la fiert 10 minute.
Daca nu avem supa, folosim apa.
Pasam totul cu un blender si adaugam smantana, sare si piper .
Servim cu crutoane!

Rapid si gust inconfundabil !

Pofta buna !

O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)

Supa crema de linte si morcovi

Supa crema de linte si morcovi

4 / 10

Ingrediente necesare pentru supa crema de linte si morcovi:

  • putin ulei
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 100 gr linte
  • 2 linguri orez
  • 1 lingura curry
  • 1 lingurita ghimbir
  • 1 lingurita chilli
  • aprox 2 litri apa
  • 100 gr smantana
  • patrunjel verde
  • sare dupa gust


Mod de preparare supa crema de linte si morcovi:

Mai intai am calit ceapa si cand a devenit sticloasa am adaugat morocvii si patrunjelul tocate cuburi maricele, foarte putina apa si am lasat sa se caleasca alaturi de curry, ghimbir si curry pentru a lasa bine culoare.

Apoi am adaugat lintea si orezul, am adaugat apa si am lasat sa fiarba pana s-a inmuiat lintea.

Atunci am pasat supa, am adaugat smantana si patrunjelul verde.

Amainbucatarie va recomanda si alte retete gustoase.

Supa alsaciana

Supa alsaciana

5 / 10

Ingrediente necesare pentru supa alsaciana:

  • o ceapa de marime medie
  • 2-3 cartofi
  • o mana de ciuperci
  • o rosie
  • o bucata de ardei verde
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • un varf de cutit de dafin maruntit
  • un morcov mic

Mod de preparare supa alsaciana:

Legumele se spala si se curata de coaja, daca trebuie, apoi: ceapa, (ar trebui verde) se taie julien. Cartofii se taie sferturi apoi pe jumatate fiecare felie. Ciupercile se taie felii subtiri. Rosia si ardeiul se taie cubulete, morcovul se da prin razatoarea mica.

Se pune ulei - de masline, daca aveti si daca va place gustul lui la mancare - intr-o tigaie si se trage mai intai ceapa impreuna cu cateva fire de dafin, pana devine translucida, apoi se rumenesc putin si cartofii, ciupercile si morcovul. Doar cat sa capete putina culoare, nu trebuie sa le prajiti de-a dreptul.

Dupa aceea se pun intr-o oala cu 1,5-2 l de apa sa fiarba pe foc mediu cca 30 de minute. Dupa un sfert de ora se adauga rosia si ardeiul. Se potriveste de sare si piper. La urma se pune patrunjelul tocat si se inchide focul.

Cine doreste, poate pune bors, sau poate acri aceasta supa cu orice altceva obisnuieste, transformand-o in ciorba.
Se serveste cu patrunjel proaspat, tocat, pus direct in farfurie.

Pofta buna! :)

O reteta recomandata de caietul-cu-retete.blogspot.com

Supa Crema de Pastarnac

Supa Crema de Pastarnac

6 / 10

Ingrediente necesare pentru supa crema de pastarnac:

  • 400 g pastarnac
  • o ceapa alba sau galbena
  • un cartof
  • 200 ml smantana pentru gatit (cu 15% grasime)
  • 4-5 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de ghimbir
  • 1/2 lingurita cardamom
  • 1 lingurita seminte chimen
  • sare, piper

Mod de preparare supa crema de pastarnac:

In uleiul incins, calim pentru cateva minute ceapa taiata marunt, dupa care adaugam pastarnacul dat pe razatoare sau tocat cubulete, impreuna cu condimentele. Prajim 2-3 minute, iar apoi turnam aproximativ un litru de apa sau supa de legume. Dupa ce legumele fierb vreo 10 minute, adaugam cartoful taiat bucati si lasam la foc potrivit pana cand toate sunt fierte.
Cu piciorul vertical al mixerului pasam supa, iar apoi o trecem printr-o sita pentru ca sa ramana o crema fina, fara ate de la pastarnac sau seminte de chimen. Adaugam smanatana pentru gatit si mai fierbem 1-2 minute.

Aceasta supa, care are aproximativ 65 calorii la 100 de grame, se serveste fierbinte, ornata cu putin ulei de masline, chimen si patrunjel proaspat.

Alte retete delicioase gasiti pe blogul furnicuti.

Supa de dovlecel

Supa de dovlecel

7 / 10

Ingrediente necesare pentru supa de dovlecel:

  • 3 dovlecei potriviti
  • 3 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 1 lingura de faina
  • 1 cana de lapte
  • sare, piper
  • verdeata
  • putin ulei

Mod de preparare supa de dovlecel:

Se caleste usor ceapa, ardeiul si morcovul in ulei, pana lasa putina culoare.
Se pune peste dovlecelul dat pe razatoare si patrunjelul, se completeaza cu apa si se lasa la fiert pana s-au fiert legumele.

Cu cateva minute inainte sa il luati de pe foc, adaugati laptele in care ati dizolvat faina si lasati sa mai dea putin in clocot.

Adaugati apoi verdeata tocata si potriviti la gust cu sare si piper.

Eu am adaugat la final putina untura de bibilica, pe care o tin la frigider si o folosesc la supele de legume pentru un plus de aroma.

O reteta propusa de blogul amainbucatarie.

Supa crema de mazare

Supa crema de mazare

8 / 10

Ingrediente supa crema de mazare:

  • un pic de ulei de masline
  • 1 ceapa
  • aproximativ 400 grame de mazare verde
  • sare
  • ardei uscati
  • crutoane

Mod de preparare supa crema de mazare:

Intr-o oala caliti in ulei ceapa pana devine sticloasa. Adaugati mazarea si completati cu apa (cam 4-5 cani), sarati si lasati sa dea in clocot. Cand s-a fiert mazarea, scoateti cateva boabe deoparte pentru decor si restul pasati cu un robot de bucatarie. Daca faceti in blender, lasati sa se raceasca un pic. Serviti cald, decorand cu fulgi de ardei uscati, crutoane si ulei de masline.

Mai multe retete interesante puteti gasi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com

Supa crema de spanac

Supa crema de spanac

9 / 10

Ingrediente supa crema de spanac:

  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 5 cartofi
  • aproximativ 500 gr spanac
  • 3 morcovi
  • putin ulei
  • sare dupa gust
  • seminte susan (optional)

Mod de preparare supa crema de spanac:

Ceapa si usturoiul tocate marunt se calesc in putin ulei. Cand ceapa devine sticloasa, se stinge cu apa si se adauga cartofii taiati cubulete si morcovii taiati pe jumatate in lung. Cartofii si morcovii se acopera cu 2 litri de apa si se lasa la fiert pana sunt gata. Se scoate morcovul si se lasa la racit. Se adauga in supa spanacul si se lasa sa dea in clocot putin, dar nu mai e necesar un timp mare de fierbere. Se ia de pe foc si se paseaza cu robotul sau blenderul. Morcovii scosi se toaca cubulete si se pot folosi pentru a dichisi fiecare portie, alaturi de susan. Puteti bineinteles sa folositi si morcovii cruzi, eu am preferat sa ii fierb pentru a aroma in plus si supa.

Mai multe retete interesante puteti gasi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com

 Supa de cartofi a la grec

Supa de cartofi a la grec

10 / 10

Ingrediente necesare pentru supa de cartofi a la grec:

  • 1 ceapa
  • 3 morcovi
  • ulei
  • 2-3 linguri faina
  • cartofi
  • smantana
  • patrunjel verde
  • 1 foaie dafin

Mod de preparare supa de cartofi a la grec:

Caliti ceapa tocata marunt impreuna cu morcovii taiati rondele pana cand acestia din urma lasa culoare. Adaugati peste cartofii taiati cuburi si lasati sa se caleasca usor, adaugand peste ei faina si amestecand in continuu.
Stingeti cu apa si lasati la fiert.
Cu jumatate de ora inainte sa-l luati de pe foc adaugati smantana si patrunjelul verde.

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com

Supa de rosii cu galuste
Supa de morcovi cu ghimbir
Supa crema de ciuperci
Supa crema de linte si morcovi
Supa alsaciana
Supa Crema de Pastarnac
Supa de dovlecel
Supa crema de mazare
Supa crema de spanac
 Supa de cartofi a la grec

Rezumat

Dupa toate mesele incarcate de sarbatori, va propunem ceva mai usor, dar la fel de gustos si consistent: 10 retete de supe, preparate fara carne.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri