Ingrediente necesare pentru supa-crema de ciuperci:
1 kg ciuperci champignon
2 cepe
3-4 catei de usturoi
100 g unt
1,5 litri supa de pui (sau apa)
300 g smantana
3 linguri ulei
sare si piper
crutoane
Mod de preparare supa-crema de ciuperci:
Intr-o cratita am incins uleiul, untul si am calit ceapa si usturoiul tocate marunt. Ciupercile spalate si taiate cuburi le-am pus peste amestecul de ceapa si usturoi si le-am lasat si pe ele la calit 5-10 minute. Am amestecat incontinuu ca sa nu se prinda si am adaugat supa de pui ; am lasat la fiert 10 minute.
Daca nu avem supa, folosim apa.
Pasam totul cu un blender si adaugam smantana, sare si piper .
Servim cu crutoane!
Rapid si gust inconfundabil !
Pofta buna !
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)