Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru supa-crema de ciuperci:
- 1 kg ciuperci champignon
- 2 cepe
- 3-4 catei de usturoi
- 100 g unt
- 1,5 litri supa de pui (sau apa)
- 300 g smantana
- 3 linguri ulei
- sare si piper
- crutoane
Mod de preparare supa-crema de ciuperci:
Intr-o cratita am incins uleiul, untul si am calit ceapa si usturoiul tocate marunt. Ciupercile spalate si taiate cuburi le-am pus peste amestecul de ceapa si usturoi si le-am lasat si pe ele la calit 5-10 minute. Am amestecat incontinuu ca sa nu se prinda si am adaugat supa de pui ; am lasat la fiert 10 minute.
Daca nu avem supa, folosim apa.
Pasam totul cu un blender si adaugam smantana, sare si piper .
Servim cu crutoane!
Rapid si gust inconfundabil !
Pofta buna !
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)