Dificultate: redusa

Ingrediente:
 

    600 g de cartofi 100 g de ceapa 100 g de morcovi 2-3 radacini de patrunjel 50 g de unt sau ulei 1/2 l de bors verdeata sare piper

Mod de preparare:

1. Se curata morcovii, patrunjelul si ceapa, apoi se spala. Se taie ceapa marunt si se pune la inabusit intr-un vas cu untul infierbantat pana se inmoaie. Se adauga morcovii si patrunjeii taiati julien si se lasa sa se mai inabuse inca 10 minute, dupa care se stinge cu 2,5 l de apa calda.
2. Se adauga cartofii taiati cuburi mici, sare, piper boabe si se mai lasa sa fiarba pana sunt gata cartofii. Se adauga borsul fiert separat si curatat de spuma, se lasa sa mai dea cateva clocote, se potriveste de sare si se trage vasul de pe foc.
3. Se serveste cu verdeata