3 torturi festive pentru Revelion

Tort cu ciocolata si mure

Tort cu ciocolata si mure

1 / 3

Ingrediente necesare pentru tort cu ciocolata si mure:

Pentru blat:

  • 200 g unt moale
  • 150 zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 5 galbenusuri
  • 170 g faina
  • 1 plic de budinca cu gust de vanilie
  • ½ plic praf de copt
  • 100 g ciocolata rasa
  • 100 g nuci macinate
  • 5 albusuri
  • 50 g zahar.

Pentru crema:

  • 500 ml frisca lichida indulcita
  • 2 plicuri zahar vanilat Bourbon
  • 250 g mure
  • 1 lingurita esenta de rom

Pentru ornare:

  • zahar pudra sau cateva fructe

Mod de preparare tort cu ciocolata si mure:

Se mixeaza bine untul cu zaharul pudra, zaharul vanilat si galbenusurile pana se obtine o spuma. Faina amestecata cu praful de budinca si praful de copt se adauga la spuma amestecand usor cu o spatula. Adaugam la aceasta compozitie ciocolata topita pe baie de aburi si racita si nuca macinata.
Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul si se incorporeaza cu grija in compozitia de mai sus ( adaugam spuma treptat). Turnam aluatul obtinut intr-o tava de 24 cm tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40-45 min. (Daca folositi cuptor cu gaz trebuie lasat aprox o ora)
Scoatem tava din cuptor si lasam la racit apoi scoatem blatul pe o farfurie.
Cu ajutorul unei linguri scobim usor blatul lasand o margine de aprox 1.5 cm. Bucatile de aluat scoase le faramitam.
Batem frisca spuma cu ajutorul mixerului la treapta mare, adaugand zaharul Bourbon si fructele. Adaugam apoi 2/3 din firimituri si esenta de rom si amestecam usor.
Crema o asezam in locul scobit formand o cupola.
Restul de firimituri se prasara deasupra, apasand usor cu mainile sa se lipeasca un pic de crema.
Ornam cu zahar pudra sau cu fructe.

 

O reteta oferita de blogul timeaioo.blogspot.ro

Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

2 / 3

Ingrediente necesare pentru tort cu crema de zahar ars:

Pentru crema:

  • 500 ml lapte
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • esenta de vanilie sau rom

Pentru blat:

  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • esenta de vanilie

Pentru caramel: 6 linguri zahar.

Mod de preparare tort cu crema de zahar ars:

Se caramelizeaza zaharul, pana capata culoare aurie si se tapeteaza cu el o forma rotunda, imbracand si peretii acesteia. Se lasa sa se raceasca pana cand caramelul incepe sa crape. Se fierbe laptele impreuna cu zaharul si se lasa sa se aceasca. Se aromatizeaza cu esenta de vanilie.
Se bat ouale cu o furculita si se adauga treptat laptele, batand in continuare pana la incorporarea completa.

 

Blat:

Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta si faina. Se amesteca usor.

Asamblarea:

Se toarna amestecul din lapte si ou, in forma tapetata cu zaharul caramel, apoi se introduce la cuptor timp de 30 minute, preferabil pe baie de aburi. Se scoate vasul din cuptor si peste crema formata, se aseaza aluatul. Se da din nou la cuptor pentru inca 30 minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se rastoarna pe un platou mai mare, lasand vasul deasupra tortului timp de 20-30 minute, pentru ca blatul sa absoarba din siropul format.
Tortul cu crema de zahar ars se serveste rece, ca atare sau cu frisca.

 

O reteta recomandata de blogul truedelights.ro

Tort de cappuccino

Tort de cappuccino

3 / 3

Ingrediente necesare pentru tort de cappuccino:

Ingrediente blat:

  • 250 g unt,moale
  • 250 g zahar brun
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 4 oua batute usor
  • 50 g nuci macinate
  • 200 ml ness,racit

Pentru crema:

  • 500 g mascarpone
  • 2 linguri zahar brun
  • 2 linguri ness(lichid)
  • cacao pentru decor

Mod de preparare tort de cappuccino:

Mod de preparare blat:

Incalzim cuptorul la 180 de grade. Se unge cu unt o forma de tort cu diametrul de 26 cm.
Cu mixerul amestecam untul cu zaharul pana devin crema; adaugam faina cernuta, ouale si praful de copt. Rezulta o compozitie moale si galbuie. Se adauga si nucile plus jumatate din cafea, amestecand incontinuu sa se omogenizeze. Turnam aluatul in forma si dam la cuptor pentru 30 de minute pana cand este rumen si crescut. Se lasa blatul in forma inca 5 minute inainte de a fi scos din forma.
Cafeaua ramasa se indulceste cu 2-3 linguri de zahar si se stropeste blatul, taiat in doua felii, cu 4-5 linguri de cafea.
Oprim 2 linguri de cafea pentru crema!

Eu am taiat blatul in cerculete mai mici si am facut pentru musafirii mei, mini tortulete.

Crema:

Se pun intr-un bol mascarpone, zaharul brun si cele doua linguri de cafea indulcita. Se mixeaza bine.
Cu 3/4 din aceasta crema fina se unge blatul si se acopera cu cealalta felie de tort. Acoperim cu crema ramasa si pudram cu cacao.
Este un tort exceptional de gustos. Crema fina de mascarpone si ness, il desavarseste!

 

Pofta buna!

Mai multe fotografii sugestive gasiti pe blogul: calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/

Tort cu ciocolata si mure
Tort cu crema de zahar ars
Tort de cappuccino

Rezumat

Iata 3 retete festive de torturi perfecte pentru noaptea dintre ani!

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri