3 / 4

Tort de cappuccino

Ingrediente necesare pentru tort de cappuccino:

Ingrediente blat:

  • 250 g unt,moale
  • 250 g zahar brun
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 4 oua batute usor
  • 50 g nuci macinate
  • 200 ml ness,racit

Pentru crema:

  • 500 g mascarpone
  • 2 linguri zahar brun
  • 2 linguri ness(lichid)
  • cacao pentru decor

Mod de preparare tort de cappuccino:

Mod de preparare blat:

Incalzim cuptorul la 180 de grade. Se unge cu unt o forma de tort cu diametrul de 26 cm.
Cu mixerul amestecam untul cu zaharul pana devin crema; adaugam faina cernuta, ouale si praful de copt. Rezulta o compozitie moale si galbuie. Se adauga si nucile plus jumatate din cafea, amestecand incontinuu sa se omogenizeze. Turnam aluatul in forma si dam la cuptor pentru 30 de minute pana cand este rumen si crescut. Se lasa blatul in forma inca 5 minute inainte de a fi scos din forma.
Cafeaua ramasa se indulceste cu 2-3 linguri de zahar si se stropeste blatul, taiat in doua felii, cu 4-5 linguri de cafea.
Oprim 2 linguri de cafea pentru crema!

Eu am taiat blatul in cerculete mai mici si am facut pentru musafirii mei, mini tortulete.

Crema:

Se pun intr-un bol mascarpone, zaharul brun si cele doua linguri de cafea indulcita. Se mixeaza bine.
Cu 3/4 din aceasta crema fina se unge blatul si se acopera cu cealalta felie de tort. Acoperim cu crema ramasa si pudram cu cacao.
Este un tort exceptional de gustos. Crema fina de mascarpone si ness, il desavarseste!

 

Pofta buna!

Mai multe fotografii sugestive gasiti pe blogul: calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri