Ingrediente necesare pentru tort cu ciocolata si mure:
Pentru blat:
200 g unt moale
150 zahar pudra
1 plic zahar vanilinat
5 galbenusuri
170 g faina
1 plic de budinca cu gust de vanilie
½ plic praf de copt
100 g ciocolata rasa
100 g nuci macinate
5 albusuri
50 g zahar.
Pentru crema:
500 ml frisca lichida indulcita
2 plicuri zahar vanilat Bourbon
250 g mure
1 lingurita esenta de rom
Pentru ornare:
zahar pudra sau cateva fructe
Mod de preparare tort cu ciocolata si mure:
Se mixeaza bine untul cu zaharul pudra, zaharul vanilat si galbenusurile pana se obtine o spuma. Faina amestecata cu praful de budinca si praful de copt se adauga la spuma amestecand usor cu o spatula. Adaugam la aceasta compozitie ciocolata topita pe baie de aburi si racita si nuca macinata.
Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul si se incorporeaza cu grija in compozitia de mai sus ( adaugam spuma treptat). Turnam aluatul obtinut intr-o tava de 24 cm tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40-45 min. (Daca folositi cuptor cu gaz trebuie lasat aprox o ora)
Scoatem tava din cuptor si lasam la racit apoi scoatem blatul pe o farfurie.
Cu ajutorul unei linguri scobim usor blatul lasand o margine de aprox 1.5 cm. Bucatile de aluat scoase le faramitam.
Batem frisca spuma cu ajutorul mixerului la treapta mare, adaugand zaharul Bourbon si fructele. Adaugam apoi 2/3 din firimituri si esenta de rom si amestecam usor.
Crema o asezam in locul scobit formand o cupola.
Restul de firimituri se prasara deasupra, apasand usor cu mainile sa se lipeasca un pic de crema.
Ornam cu zahar pudra sau cu fructe.