5 idei delicioase de aperitive pentru masa de Revelion

Salata de Icre de Stiuca

Salata de Icre de Stiuca

1 / 5

 Ingrediente necesare pentru salata de icre de stiuca:

  • 200 g icre de stiuca
  • 400 - 500 ml ulei
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 2 - 4 linguri de apa minerala
  • 1 ceapa mica - optional

Mod de preparare salata de icre de stiuca:

Punem icrele intr-un bol incapator. In primul rand trebuie sa curatam cat mai bine icrele de pielite. Pentru aceasta operatiune, am folosit o scobitoare pe care am trecut-o printre icre, cu grija sa nu le sparg, iar pielitele ramaneau pe aceasta.
Incepem sa adaugam ulei in fir subtire si amestecam foarte incet, pentru a nu sparge icrele. Cand amestecul incepe sa fie batos, adaugam si jumatate din zeama de lamaie, continuam cu uleiul si cu restul de lamaie. La final incorporam treptat cate o lingura de apa minerala, pentru a obtine o salata pufoasa, dar si pentru a mai elimina din gustul sarat al icrelor.
Daca vreti, adaugati si o ceapa mica tocata marunt. Dupa cum vedeti, amestecand cu grija icrele se pastreaza intergi.

 

O reteta recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro

Tartine cu somon afumat si crema de branza

Tartine cu somon afumat si crema de branza

2 / 5

 Ingrediente necesare pentru tartine cu somon afumat si crema de branza:

  • 300 g branza proaspata
  • 1 ardei gras rosu
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura unt
  • sare
  • piper
  • marar
  • patrunjel verde pentru decor
  • 100 g somon afumat
  • felii de paine prajita

Mod de preparare somon afumat si crema de branza:

Branza proaspata se pazeaza bine cu o furculita si se amesteca cu smantana, untul, ardeiul taiat in cuburi foarte mici, mararul tocat marunt, sare si piper dupa gust. Se amesteca bine totul si se pastreaza la frigider.
Se taie painea in felii subtiri, se aseaza in tava, se stropeste cu putin ulei de masline si se coace in cuptor 25-30 minute, pana cand se rumeneste si se usuca usor. Se lasa sa se raceasca.
In momentul servirii, se ung feliile de paine cu crema de branza, iar deasupra se aseaza cate o feliuta de somon afumat. Se decoreaza cu patrunjel verde.
Nu se fac tartinele cu mult timp inainte de a fi servite, pentru a nu se inmuia prea tare felia de paine.

 

Pe blogul truedelights.ro veti descoperi o multime de alte retete interesante.

Rulouri din somotei cu sparanghel si bacon

Rulouri din somotei cu sparanghel si bacon

3 / 5

Timp de preparare: 45 - min
Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru rulouri din somotei cu sparanghel si bacon:

  • un somotei de cca 1 kg
  • 400 g sparanghel varfuri (partea frageda de sus) sau sparanghel conservat
  • 100 g bacon feliat
  • 4 linguri de ulei extravirgin
  • 1 catel de usturoi
  • un paharel de vin alb
  • sare
  • ierburi de Provence
  • 3-4 scobitori din bambus

Mod de preparare:

Se scot 4 bucati file din somotei care se intind un pic cu un ciocan de snitel intre 2 folii de plastic, se sareaza si se aromatizeaza cu ierburi de Provence.
Varfurile de sparanghel se baga in apa clocotita cu sare, se fierb 5 minute apoi se clatesc cu apa rece si se pun in sita la scurs.
Se intind pe o planseta feliile de bacon, deasupra se suprapun fileurile din somotei condimentate si cate 3 fire de sparanghel, apoi se ruleaza strans si se prind capatele rulourilor cu cate o scobitoare. Se incinge uleiul in tigaie impreuna cu catelul de usturoi zdrobit, apoi se prajesc bine rulourile pe toate partile. La sfarsit, se adauga vinul si se mai lasa 5 minute pe foc cat sa se evapore sosul de vin.
Se servesc rulourile fierbinti stropite cu sos din tigaie.
Pofta buna!

 

O reteta propusa de: anisoara ursan (anutza67)

Salata de boeuf

Salata de boeuf

4 / 5

 Avem nevoie de:

  • 500g cartofi
  • 2 morcovi
  • gogosari murati
  • castraveti murati
  • 100g piept pui fiert
  • 1 mar
  • 2 oua (unul fiert si unul crud)
  • ulei
  • mustar
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se pun cartofii la fiert in coaja, in apa cu sare. Se pun la fiert si morcovii curatati. Dupa ce au fiert cartofii, se curata si se taie marunt. La fel se taie si morcovii dupa ce au fiert. Taiem marunt si castravetii murati, gogosarii murati si pipetul de pui. Marul il curatam si il dam pe razatoarea mare. Amestecam toate ingredientele si le condimentam cu sare si piper. Facem o maioneza dintr-un galbenus crud, un galbenus fiert, mustar si ulei. Pentru a nu fi foarte gretoasa se mai adauga cateva picaturi de otet sau zeama de lamaie. Se amesteca legumele cu maioneza apoi se aseaza pe un platou si se orneaza dupa preferinta.

Mai multe retete gustoase puteti descoperi pe blogul bucatarie-usoara.blogspot.com

Buseuri cu carne

Buseuri cu carne

5 / 5

 Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa

  • Ingrediente necesare pentru buseuri cu carne:
  • 1 pachet foietaj
  • 800 g carne tocata amestec(porc-vita)
  • 1 ceapa
  • 1 ou mare
  • 2 galbenusuri
  • marar(optional)
  • sare si piper
  • seminte de susan

Mod de preparare buseuri cu carne:

Calim ceapa in putin ulei, adaugam carnea si amestecam bine pana este patrunsa. Nu mai adaugati ulei pentru ca o sa-si lase carnea grasime.
Asezonam cu sare si piper. Mararul il tocati marunt si-l adaugati peste compozitia de carne.
Dam la o parte de pe foc si lasam sa se racoreasca dupa care adaugam oul si amestecam.
Foaia de aluat se imparte in 3 bucati, pe lung, si in centrul fiecarei fasii, de sus pana jos, punem carne. Se formeaza un cilindru iar imbinarea foietajului o lipim cu galbenus batut.
Taiem cilindrul in bucati, pe care le ungem tot cu galbenus.
Presaram cu seminte de susan.
Se coc pe hartie de copt la foc iute in cuptorul preincalzit.

Sunt atat de buneeee !:)

Salata de Icre de Stiuca
Tartine cu somon afumat si crema de branza
Rulouri din somotei cu sparanghel si bacon
Salata de boeuf
Buseuri cu carne

Rezumat

Pentru masa festiva de Revelion va prezentam 5 retete de aperitive, foarte usor de realizat, perfecte pentru a impresiona musafirii. Puteti opta pentru o salata de boef sau una de icre de stiuca, pe care le puteti asorta cu niste buseuri cu carne sau, daca doriti ceva mai usor, va recomandam tartinele cu somon si rulourile cu somotei.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri