Ingrediente necesare pentru rulouri din somotei cu sparanghel si bacon:
un somotei de cca 1 kg
400 g sparanghel varfuri (partea frageda de sus) sau sparanghel conservat
100 g bacon feliat
4 linguri de ulei extravirgin
1 catel de usturoi
un paharel de vin alb
sare
ierburi de Provence
3-4 scobitori din bambus
Mod de preparare:
Se scot 4 bucati file din somotei care se intind un pic cu un ciocan de snitel intre 2 folii de plastic, se sareaza si se aromatizeaza cu ierburi de Provence.
Varfurile de sparanghel se baga in apa clocotita cu sare, se fierb 5 minute apoi se clatesc cu apa rece si se pun in sita la scurs.
Se intind pe o planseta feliile de bacon, deasupra se suprapun fileurile din somotei condimentate si cate 3 fire de sparanghel, apoi se ruleaza strans si se prind capatele rulourilor cu cate o scobitoare. Se incinge uleiul in tigaie impreuna cu catelul de usturoi zdrobit, apoi se prajesc bine rulourile pe toate partile. La sfarsit, se adauga vinul si se mai lasa 5 minute pe foc cat sa se evapore sosul de vin.
Se servesc rulourile fierbinti stropite cu sos din tigaie.
Pofta buna!