Am pregatit mai inainte o salata ca de seara, relativ usoara care contine: rosii, ceapa verde, varza, o bucata de castravete Fabio, o bucata de piept de pui facuta inainte la gratar, cateva masline Kalamata, o lingura-doua de maioneza light (cu care nu prea sunt de acord, dar se poate folosi si iaurt), ulei de masline extravirgin, un strop de otet balsamic, sare si piper.  

Am taiat rosiile, castravetele feliute semiluna, am tocat ceapa nu prea marunt, in schimb varza se poate da si prin razatoare sau toca fasiute fine , iar apoi se fragezeste strivind-o de tocator cu podul palmei. Am adaugat si restul ingredientelor si am amestecat foarte bine incat maioneza sa cuprinda tot.
Se serveste ca atare, de preferat fara paine, dar daca e musai folositi feliute subtiri de toast, crutoane sau fulgi de porumb.
 

Cam atat de simplu e.
 

Este super buna si mai puteti diversifica cum vreti voi lista de ingrediente, ca de exemplu: porumb dulce, oua fierte, morcovi, mazare, broccoli, conopida etc.

 

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul foodquicklygood.blogspot.com