Dificultate: redusa

Ingrediente:

    450 g cartofi dulci 450 g praz 450 g pastarnac 100 alune (nesarate) 100 g masline negre 100 g paste fainoase 1 ceapa 1,2 l supa de legume 1 lingurita boia de ardei iute 400 g tomate sare piper ulei

Mod de preparare:

Se curata si se spala bine cartofii, prazul, pastarnacul si ceapa. Se taie ceapa, se caleste in putin ulei, se adauga apoi prazul taiat felii, pastarnacul si cartofii taiati mai mari. Se caleste totul pana devin aurii, se adauga boiaua de ardei, tomatele si se stinge cu supa. Intre timp alunele se amesteca in putina miere si se toarna si ele peste legume. Se da focul la minim si se lasa sa fiarba totul aproximativ 5 minute. Se adauga apoi pastele si maslinele amestecandu-se usor. Se lasa la fiert aproximativ 15 minute apoi se ia mancarea de pe foc si se serveste cu crutoane de paine rumenita.