Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 250 g faina
- 25 g drojdie de bere
- 7 linguri de zahar
- 5 linguri ulei
- 50 ml apa calda
- 1/4 lingurita bicarbonat
- 1 lingurita zeama de lamaie sau otet
- 1 praf de sare
- 1 lingura coaja rasa de lamaie
- 1 borcan gem (afine,prune )
- 4 linguri nuci pisate
Mod de preparare:
Se pregateste aluatul. Drojdia de bere se pune la dospit in putina apa calda, cu 1 lingura zahar. In faina cernuta se inglobeaza zaharul, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie sau otet, drojdia, sarea, uleiul si coaja rasa de lamaie. Se framanta aluatul si se lasa sa se odihneasca 1 h . Se fac doua foi, care se ung pe rand cu dulceata de afine, apoi se presara nuca. Se ruleaza fiecare foaie si ambele rulade si se aseaza in tava. Se taie in felii groase si se coc la foc potrivit. Cand este gata, se poate presara peste prajitura zahar pudra.
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor