Reteta am descoperit-o acum doi ani si sincer mi-au placut la gust, de am adoptat-o pentru fiecare masa festiva in care trebuie sa includ si mancaruri de post.
Este o adevarata placere sa avem stransi la o masa cativa prieteni si toti sa se simte in largul lor, sa le oferi ceva bun fiecaruia si sa le bucuri papilele gustative.
Pentru aceasta reteta de Crochete de legume veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
cartofi – 0,5 kg
| morcovi – 2 buc
| telina/ radacina de patrunjel – 150 – 200 gr
| castraveti murati – 3 buc
| faina – 4 linguri
| pesmet- 200 gr
| pasta de ardei iute / bulion+ o lingurita de boia – 2 linguri
| bicarbonat de sodiu – o lingurita
| usturoi – 3 catei
| oregano – 1/4 lingurita
| cimbru- 1/4 lingurita
| sare – 1/2 lingurita
| ulei pentru prajit
Timp de preparare a acestor Crochete de legume:
fierbere: 20 min.
pregatirea compozitiei: 5 min.
de stat la rece: 30 min.
preparare: 10 min.
1. Pentru inceput, punem cartofii, morcovii si telina/ radacina de patrunjel la fiert pentru 20 min. Apoi, le curatam si dam prin razatoare. Tocam castravetii si ii adaugam, apoi punem si restul ingredientelor, bineinteles, cu usturoiul zdrobit, iar pesmetul il lasam pentru mai tarziu, bicarbonatul stins cu putin otet de mere. Bine omogenizata toata compozitia o punem la rece pentru 30 min. Daca este prea dura compozitia, adaugam putina apa minerala, o face mai pufoasa:) , iar daca este prea moale punem o lingura- doua de pesmet.
2. Odata expirat timpul, inmuiem mainele in apa si rulam crochetele in mana. Punem ulei la incins, si la calim pe ambele parti la un foc potrivit, pentru a avea timp sa fie bine patrunse.
3. Atunci cand sunt gata le scoatem pe un servetel pentru a elimina excesul de ulei.
Va urez pofta buna !:)
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul culinare.tv
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|