Asadar:
- blatul:
Tava trebuie sa fie de 20/30 cm. De asemenea avem nevoie si de hartie de copt.
- crema:
- glazura de caramel de la dr. Oetker.
Ingredientele pentru blat, cu exceptia stafidelor, se amesteca bine si rezulta un aluat curgator care se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Avand o tava mica, am folosit un pahar de 200 ml pentru masurarea ingredientelor. Pe deasupra am rasfirat stafidele, pe care eu le tin intr-un borcan cu rom.
Am lasat la cuptor la 190 de grade cam 20-25 de minute, dupa care am facut testul cu scobitoarea si era gata. Am scos tava si am lasat sa se raceasca in tava.
Am amestecat margarina (care era deja la temperatura camerei) cu putina
Dupa ce s-a facut cremoasa, am dizolvat restul de ness in 2 lingurite de apa calda si am incorporat cate putin, exact ca la maioneza, si la fel ca la maioneza, am amestecat crema cu lingura in aceeasi directie.
Am tot adaugat cand ness topit, cand miere pana cand a rezultat un gust normal de dulce-amarui si o consistenta cremoasa. La urma am adaugat si lingura de rom.
Dupa ce s-a racit blatul, am scos usor hartia si l-am lasat in tava si apoi am pus crema.
Glazura am facut-o conform indicatiilor de pe plic - am amestecat continutul plicului cu 3 lingurite de apa rece apoi am intins glazura peste crema. Am portionat si am servit.Este o prajitura de post foarte consistenta, banuiesc ca datorita mierii si a margarinei.
Pofta buna! :)
Mai multe retete delicioase puteti gasi pe blogul caietul-cu-retete.blogspot.com