Tava trebuie sa fie de 20/30 cm. De asemenea avem nevoie si de hartie de copt.
un pachet de margarina Rama
| o jumatate de borcan de miere (borcan de 400 ml)
| 6 lingurite pline de ness
| 2 lingurite apa calda
| o lingura de rom
- glazura de caramel de la dr. Oetker.
Ingredientele pentru blat, cu exceptia stafidelor, se amesteca bine si rezulta un aluat curgator care se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Avand o tava mica, am folosit un pahar de 200 ml pentru masurarea ingredientelor. Pe deasupra am rasfirat stafidele, pe care eu le tin intr-un borcan cu rom.
Am lasat la cuptor la 190 de grade cam 20-25 de minute, dupa care am facut testul cu scobitoarea si era gata. Am scos tava si am lasat sa se raceasca in tava.
Am amestecat margarina (care era deja la temperatura camerei) cu putina
apoi cu 2 lingurite de ness. Pentru ca am vrut sa fie cate un fir de ness prin crema, daca nu vreti asa, sariti peste aceasta etapa.
Dupa ce s-a facut cremoasa, am dizolvat restul de ness in 2 lingurite de apa calda si am incorporat cate putin, exact ca la maioneza, si la fel ca la maioneza, am amestecat crema cu lingura in aceeasi directie.
Am tot adaugat cand ness topit, cand miere pana cand a rezultat un gust normal de dulce-amarui si o consistenta cremoasa. La urma am adaugat si lingura de rom.
Dupa ce s-a racit blatul, am scos usor hartia si l-am lasat in tava si apoi am pus crema.
Glazura am facut-o conform indicatiilor de pe plic - am amestecat continutul plicului cu 3 lingurite de apa rece apoi am intins glazura peste crema. Am portionat si am servit.Este o prajitura de post foarte consistenta, banuiesc ca datorita mierii si a margarinei.
Pofta buna! :)
Mai multe retete delicioase puteti gasi pe blogul caietul-cu-retete.blogspot.com
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|