Dificultate: redusa

Ingrediente:

    6 rosii carnoase 2 cepe 2 dovlecei 1 vanata 1 ardei capia rosu 2 catei de usturoi 3 linguri de ulei de masline 1 foaie de dafin 1 legatura de patrunjel

Mod de preparare:

Rosiile se oparesc, se curata de pielite, se taie in doua, li se scot semintele, apoi se taie in bucati. Cepele se curata si se taie solzisori. Dovleceii, vanata si ardeiul se taie cubulete. Usturoiul se curata si se toaca marunt. Intr-o tigaie se incinge uleiul, se calesc vinetele, apoi se adauga ardeii, dovleceii, ceapa si usturoiul. Se adauga rosiile si foaia de dafin si se lasa la fiert, la foc mediu, timp de 40 de minute. Se asezoneaza cu sare si piper. Se poate presara patrunjel tocat. Ghiveciul se serveste cu paine prajita.