Ingrediente:

    foietaj Morarita - 2 foi branza dulce - 1 kg oua - 6 buc zahar - 200 g esenta de vanilie - 2 buc lapte - 200 ml stafide - 100 g

Mod de preparare:


Se dezgheata complet foile. Se face crema, amestecand bine toate ingredientele. Se aseaza o foaie de copt in tava mare de aragaz. Se intinde prima foaie de foietaj, tragand usor de margini ca sa se incadreze in tava. Se toarna crema. Se pastreaza patru linguri de crema. Se aseaza cu grija si a doua foaie. Se inteapa foaia de deasupra ca si cum am portiona placinta, fara sa o patrundem. Se unge cu crema pastrata. Se coace in cuptorul incins la 200 grade 5 minute. Dupa care se reduce focul si se coace inca 40 minute. Se incearca ridicand coltul si verificand culoarea fundului, care trebuie sa fie maronie. Se taie dupa ce se lasa la racit cel putin 10 minute, dar fara sa se raceasca de tot.

 

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul loculundescriu.blogspot.com