Mie imi aduce aminte de bunica si de mama, cum in perioada comunista, din te miri ce gaseau ele prin camara, incropeau deserturi minunate, chiar si in post. Mozaic sau salam de biscuiti cu aroma de rom, cornulete vanilate sau galusti mari si aromate cu scortisoara…iata doar cateva din aromele copilariei mele.

Ingrediente:

    200 g biscuiti obisnuiti  50 g margarina 50 g nuci macinate 100 g rahat esenta de rom 3 linguri cacao 50 g zahar 200-250 ml apa

Preparare:


Se caramelizeaza zaharul, se adauga margarina si se amesteca bine. Se pun apoi apa, cacao, esenta de rom si se lasa pe foc pana se topeste tot zaharul. Intr-un bol se pun biscuitii rupti in bucati mai mari, rahatul taiat in bucati mici si nucile macinate; peste ele se toarna siropul si se amesteca bine.

 

Daca nu s-a legat compozitia, se mai adauga nuci macinate sau biscuiti, daca iese prea legata se poate subtia cu sirop. Se pune folie alimentara intr-o tava si se preasara cu biscuiti macinati, se intinde pasta de mozaic si se niveleaza bine; deasupra se presara biscuiti macinati si se acopera cu folie alimentara. Se taie in triunghiuri dupa ce a stat la rece 3-4 ore.


Pofta buna si amintiri placute!

 

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul truedelights.wordpress.com