Si de la ea citire, iata o reteta de prajitura ardeleneasca cu urda, ca tot e vremea mulsului oilor si deci e vremea produselor de stana proaspete.


Timp de preparare: 15 min.
Timp de coacere: 20 min.
Cantitate rezultata: 30 bucati 


Ingrediente aluat:

    500 gr. faina 000 sau 650 2 galbenusuri 5 linguri de zahar 1 cub de drojdie 300 gr unt sau margarina lapte caldut cat cuprinde pentru a obtine o coca potrivit de moale

Amestecati drojdia cu 2 linguri de zahar si putin lapte caldut si adaugati-o in faina. Adaugati galbenusurile si margarina topita si racita si amestecati, adaugand lapte caldut pana cand obtineti o coca potrivit de moale. Framantati pana cand coca se desprinde de mana si de vas.

Umplutura:

    1 kg urda dulce (ricotta)  2 albusuri 5 linguri de zahar 300 gr stafide o lingurita de coaja de lamaie 2 linguri de frisca dulce

Bateti albusurile spuma cu zaharul adaugati la final coaja de lamaie si stafidele si frisca dulce nebatuta. Impartiti aluatul in doua si intindeti o foaie de aluta in tava tapetata cu hartie de copt. Peste foaie asezati umplutura de urda si la final cealalta foaie de aluat pe care o intepati din loc in loc cu furculita. Dati la cuptorul incins in prealabil si lasati 20-30 de minute, in functie de cuptor. Cand scoateti prajitura pudrati-o abundent cu zahar pudra vanilat, cum gasiti la Dr. Oetker.


Pofta buna. :)

 

 

 

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul klausburger.blogspot.com