Dificultate: redusa

Ingrediente:

    250 g biscuiti populari 250 g rahat 150 g margarina 250 nuci uscate in cuptor si rasnite 3 linguri de cacao 1-2 foi de gelatina (facultativ) 4 linguri apa 2 linguri zeama de lamaie 1 lingura coaja de lamaie 1 lingura rom

Mod de preparare:

In apa calda se topeste gelatina, la foc mic, se topeste rahatul, taiat bucatele mici, se adauga cacaoa, nuca maruntita si se fierb impreuna, pana se obtine o pasta moale, in care se incorporeaza margarina.

Se ia de pe foc si se adauga biscuitii, sfaramati cat mai marunt si mirodenii. Se rastoarna pe o planseta acoperita cu zahar pudra, de grosimea 1 cm. Compozitia rezultata se pune pe folie alimentara, se ruleaza si se modeleaza prajitura de forma si grosimea unui baton de salam. Se da la rece si se serveste taiata rondele.