Pentru zilele in care tineti post si doriti sa preparati ceva rapid, va recomandam dovlecei cu masline.

Dificultate:

Ingredinte:

  • 2 buc. dovlecei
  • 1 catel de usturoi
  • 1 buc. ceapa
  • 100 gr. masline
  • 5 linguri de ulei
  • 1 pahar de vin alb
  • o lingura de faina
  • zeama de lamiie
  • busuioc
  • o lingura de bulion
  • o legatura patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Dovleceii (in coaja) se spala si se taie in felii de 1 cm grosime. Se presara zeama de lamiie, sare si piper, se trec prin faina si se prajesc in ulei incins pe ambele parti. Se scot si se aseaza pe un
platou. Ceapa si usturoiul se curata, se taie marunt, se prajesc si se sting cu bulion, zeama de lamiie si
vin. Se adauga piperul, busuiocul si patrunjelul tocate marunt. Maslinele taiate felii se pun peste dovlecei si deasupra se toarna sosul. Se lasa la frigider 10-15 minute.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Dovlecei cu masline.