Ingrediente:

 

    6 oua 10 linguri zahar 10 linguri migdale macinate  3 linguri nuca macinata 4 linguri faina 2 linguri ulei esenta de rom

Pentru glazura:

    o cana lapte o cana zahar un plic de cacao


Mod de preparare:


Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana se topeste. Se adauga migdalele si nuca. Se adauga uleiul si esenta. Se adauga faina. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se coace la foc mediu 20 minute. Se incearca cu paiul. Se lasa la racit.
Se pregateste glazura: se fierbe laptele cu zaharul. Se adauga cacao si se mai da in cateva clocote.
Se taie prajitura bucati potrivite ca marime si forma, in functie de inspiratie. Fara a se scoate din tava se toarna glazura calda si se lasa din nou la racit. Se serveste rece. Se poate orna cu frisca sau inghetata.

 

Mai multe retete delicioasa puteti gasi pe blogul loculundescriu.blogspot.com