Soia este un substituent destul de bun in locul carnii, aceasta fiind atat de satioasa, insa nu trebuie sa fie neaparat pe mesele oamenilor zi de zi intr-un post atat de mare.
Odata venit postul Pastelui, ne-am hotarat si noi sa mai tinem cateva zile de post, face bine la stomac si ne duce gandul la fripturile ce le vom manca de sarbatori.
Venita din China de mai bine de 5000 mii de ani, soia a ramas a ramas pe mesele romanilor pentru ajutorul ce il aduce in sanatate, cat si proteinele multiple ce se gaseste in acest ingredient miraculos.
Pentru reteta de Chiftelute de post cu soia va propun urmatoarele ingrediente:
soia ( de preferat granulata) – 200 gr
| cartof – 1 buc
| bulion – 1 lingurita
| boia – 1/2 lingurita
| usturoi – 5 catei
| ulei – 1 lingura + pentru prajit
| apa minerala – 2 linguri
| faina – 2 linguri
| sare si piper dupa gust
Timp:
de fierbere: 15 min.
pregatire si preparare: 15 min.
Portii: 4.
Mod de preparare a retetei Chiftelute de post cu soia:
1. Pentru inceput, se pune o oala cu 500 ml apa la fiert, iar cand aceasta da in clocot, focul se reduce si se pune soia. Se lasa la fiert pentru 15 min.
2. In acest timp, curatam cartoful si il dam prin razatoare. Apoi cu putere stoarcem amidonul din acesta.
3. Intr-un vas potrivit punem cartoful dat prin razatoare, boia, bulion, faina, usturoiul pisat, un varf cutit de sare si piper, uleiul si faina.
4. Lasam soia la strecurat pentru cateva minute, iar apoi o asezam in vasul cu restul compozitiei.
5. Amestecam totul bine pana devine o compozitie omogenizata, umezim mainele in apa si pregatim din aceasta bilute.
6. Punem ulei la incins, iar chiftelute se vor praji pe ambele parti pana devin rumene, dar important sa fie la un foc potrivit. Cand sunt gata acestea, le punem pe un servetel pentru a absoarbe axcesul de ulei.
Pofta buna!
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul culinare.tv
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|