Soia este un substituent destul de bun in locul carnii, aceasta fiind atat de satioasa, insa nu trebuie sa fie neaparat pe mesele oamenilor zi de zi intr-un post atat de mare.

Odata venit postul Pastelui, ne-am hotarat si noi sa mai tinem cateva zile de post, face bine la stomac si ne duce gandul la fripturile ce le vom manca de sarbatori.

Venita din China de mai bine de 5000 mii de ani, soia a ramas a ramas pe mesele romanilor pentru ajutorul ce il aduce in sanatate, cat si proteinele multiple ce se gaseste in acest ingredient miraculos.

Pentru reteta de Chiftelute de post cu soia va propun urmatoarele ingrediente:

  • soia ( de preferat granulata) – 200 gr
  • cartof – 1 buc
  • bulion – 1 lingurita
  • boia – 1/2 lingurita
  • usturoi – 5 catei
  • ulei – 1 lingura + pentru prajit
  • apa minerala – 2 linguri
  • faina – 2 linguri
  • sare si piper dupa gust

Timp:

de fierbere: 15 min.
pregatire si preparare: 15 min.

Portii: 4.

Mod de preparare a retetei Chiftelute de post cu soia:

1. Pentru inceput, se pune o oala cu 500 ml apa la fiert, iar cand aceasta da in clocot, focul se reduce si se pune soia. Se lasa la fiert pentru 15 min.
2. In acest timp, curatam cartoful si il dam prin razatoare. Apoi cu putere stoarcem amidonul din acesta.
3. Intr-un vas potrivit punem cartoful dat prin razatoare, boia, bulion, faina, usturoiul pisat, un varf cutit de sare si piper, uleiul si faina.
4. Lasam soia la strecurat pentru cateva minute, iar apoi o asezam in vasul cu restul compozitiei.
5. Amestecam totul bine pana devine o compozitie omogenizata, umezim mainele in apa si pregatim din aceasta bilute.
6. Punem ulei la incins, iar chiftelute se vor praji pe ambele parti pana devin rumene, dar important sa fie la un foc potrivit. Cand sunt gata acestea, le punem pe un servetel pentru a absoarbe axcesul de ulei.

Pofta buna!

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul culinare.tv


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri