Dificultate: redusa

Ingrediente:

    20 g. drojdie de bere 800 g. faina apa calduta 40 ml. ulei 500 g. dovleac de copt 300 g. magiun de prune
     

Mod de preparare:

Drojdia de bere se dizolva in 200 ml. apa calduta, se adauga putina faina, se framanta. Se lasa sa dospeasca pana isi dubleaza volumul. Dovleacul de copt se curata de coaja, seminte si partea fibroasa, se taie in cubulete şi se pune la fiert. Se freaca cu ulei pana se obtine un piure de dovleac. Cand coca a crescut se amesteca cu pireul de dovleac si 250 ml. apa calduta si se framanta cu faina. Cand se framanta aluatul se adauga putin cate putin uleiul. Se framanta mult timp pana aluatul se desprinde usor de pe peretii vasului. Se acopera cu un servet si se lasa sa dospeasca o ora si jumatate la un loc caldut. Cand aceasta a crescut se mai framanta de 1-2 ori prin introducerea aluatului spre interiorul vasului. Cand aluatul a crescut acesta se imparte în 10-12 bucati egale. Se modeleaza rotund pe o planseta unsa cu ulei. Fiecare foaie de aluat se intinde in forma rotunda, iar in mijlocul fiecareia se aseaza o lingura cu magiun de prune, apoi se pliaza aducand marginile aluatului spre mijloc. Placintele se aseaza pe o tava unsa si se lasa sa mai creasca 15-20 de minute. Se ung la suprafata cu ulei si tava se introuce in cuptorul preincalzit la 180-200ºC pana sunt rumene si coapte.