Dificultate: redusa

Ingrediente:

    500 g. zarzavat (morcov si patrunjel)  400 g. ceapa  500 g. ardei grasi 200 g. gogosari 400 g. vinete mici 700 g. rosii bine coapte 200 g. orez 50 ml. ulei 1 legatura de patrunjel verde sare piper

Mod de preparare:

Legumele se curata si se spala. Morcovii si patrunjelul se dau prin razatoarea mare, ceapa se taie in pestisori, vinetele in cubulete. Ardeii si gogosarii se coc in cuptor, se curata de pielita si fara cotor, se taie in fasii. Intr-o cratita se fierb morcovii si patrunjelul in 100 ml. apa, se adauga ceapa si cand s-a muiat se adauga pe rand vinetele, ardeii si ultima data rosiile. Se fierb toate impreuna pana scade aproape complet lichidul lasat de ele, pe urma se toarna 100 ml. ulei. Separat, se fierbe orezul in apa cu putina sare pana bobul este moale. Se scurge de apa si orezul fiert si se amesteca in ghiveciul de legume. La final se adauga  frunezele de patrunjel tocate marunt.