Dificultate: medie

Ingrediente:

    1 pachet de soia cuburi 1 ceapa 1 ardei kapia (sau ardei gras) 2 morcovi 3 rosii decojite 1 patrunjel radacina 1 lingurita chimen macinat 1 lingurita tarhon 1 lingura boia dulce 3-4 felii ardei iute  sare  40 g. usturoi 100 ml. ulei 600 g. cartofi 1 legatura patrunjel verde

Mod de preparare:

Cuburile de soia se pun peste noapte la inmuiat in apa, in care s-a pus concentratul de zarzavat. Ceapa si usturoiul se curata, se spala, se toaca marunt si se caleste impreuna cu soia bine scursa, in uleiul incins, pana se albeste de jur imprejur si ceapa este aurie. Se presara cu putina boia de ardei si se stinge cu putin apa. Se adauga 1 lingurita cu sare, chimen macinat si ardei iute. Rosiile se fierb, se decojesc, ardeii grasi se spala, se indeparteaza cotorul cu seminte, si ambele se taie in patratele si se amesteca cu soia. Vasul se acopera si soia se inabuse la un foc domol, cam 30 minute pana ce toate sunt moi, adaugandu-se apa, daca mai este nevoie. Intre timp toate zarzavaturile si legumele se curata si se spala. Morcovii si patrunjelul se taie in lung, apoi in semirondele, cartofii se taie in cubulete. Toate se adauga in mancarea de soia. Se toarna peste ele cca. 1,2 l. apa, cata supa dorim sa avem. Se fierbe la un foc iute, apoi se acopera